Χαμενεΐ κατά Τραμπ: “Δεν φοβόμαστε, ο ιρανικός λαός θα απαντήσει στις απειλές”




Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ απέρριψε την προειδοποίηση του προέδρου Τραμπ προς την Τεχεράνη να σταματήσει τις πυραυλικές δοκιμές και κάλεσε τους Ιρανούς να απαντήσουν στις “απειλές” του Αμερικανού ηγέτη.

“Κανένας εχθρός δεν μπορεί να παραλύσει το ιρανικό έθνος”, δήλωσε ο Χαμενεϊ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, σε συνάντηση που είχε με στρατιωτικούς διοικητές στην Τεχεράνη.

“Ο Τραμπ λέει ‘πρέπει να με φοβάστε’. Όχι! Ο ιρανικός λαός θα απαντήσει στα λόγια του στις 10 Φεβρουαρίου (επέτειο της Επανάστασης) και θα δείξει την στάση του απέναντι σε τέτοιες απειλές”.

Στην πρώτη του ομιλία μετά την ορκωμοσία του Τραμπ, ο Χαμενεϊ είπε ότι ο Τραμπ έχει δείξει το “πραγματικό πρόσωπο” της Αμερικής αποδεικνύοντας ότι είναι βάσιμες οι κατηγορίες που αποδίδει η Τεχεράνη στην Ουάσινγκτον για κυβερνητική διαφθορά.

“Του είμαστε ευγνώμονες επειδή έκανε εύκολη τη ζωή μας καθώς έδειξε το αληθινό πρόσωπο της Αμερικής. Στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας και μετά επιβεβαίωσε αυτό που εμείς υποστηρίζουμε επι 30 χρόνια και πλέον για την πολιτική, οικονομική, ηθική και κοινωνική διαφθορά στο αμερικανικό κυβερνών σύστημα”, πρόσθεσε ο ίδιος.

07/02/2017 12:13
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Τεχεράνη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: