Ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης. Φωτογραφία μέσω της τηλεόρασης της Βουλής

Τη συμπαράστασή τους στους επικεφαλής των «Παραπολιτικών» εκφράζουν οι εργαζόμενοι

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Παραπολιτικά» μετά τις συλλήψεις του διευθυντή της εφημερίδας Παναγιώτη Τζένου και του εκδότη της Γιάννη Κουρτάκη.

Σημειώνεται ότι υπό κράτηση παραμένουν μέχρι την Τετάρτη οι δύο υπεύθυνοι του ομίλου των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος, μετά την παραπομπή τους σε δίκη ενώπιον του αυτοφώρου μονομελούς από τον εισαγγελέα.

 Σε βάρος των δύο ασκείται ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμηση και μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Οι εργαζόμενοι των «Παραπολιτικών» εκφράζουν, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τον αποτροπιασμό τους για τη χειραγώγηση του λειτουργήματος της δημοσιογραφίας που επιχειρείται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Και αυτό γιατί δεν νοείται σε μια δημοκρατική χώρα ο δημοσιογράφος να απειλείται ή να φοβάται πριν ακόμα πιάσει την ‘’πένα” στα χέρια του. Υποχρέωσή μας είναι η ενημέρωση των πολιτών, με οποιοδήποτε τίμημα, και όχι να γίνουμε αρεστοί στους εκάστοτε κυβερνώντες».

Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας ξεκαθαρίζουν επίσης ότι ως επαγγελματίες και μέλη της ΕΣΗΕΑ δεν εκφοβίζονται από τέτοιες ενέργειες και δηλώνουν προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουν δυναμικά να υπηρετούν το λειτούργημα της δημοσιογραφίας για την αλήθεια.
Τέλος, εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη και τον διευθυντή του Ομίλου Παναγιώτη Τζένο.

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με αφορμή την πρωτοφανή και πραξικοπηματική πρακτική που ακολουθήθηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του εκδότη των «Παραπολιτικών», Γιάννη Κουρτάκη, και του διευθυντή του Ομίλου, Παναγιώτη Τζένου, μετά από μήνυση που κατέθεσε για δημοσίευμά μας, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη χειραγώγηση του λειτουργήματος της δημοσιογραφίας που επιχειρείται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Και αυτό γιατί δεν νοείται σε μια δημοκρατική χώρα ο δημοσιογράφος να απειλείται ή να φοβάται πριν ακόμα πιάσει την «πένα» στα χέρια του. Υποχρέωσή μας είναι η ενημέρωση των πολιτών, με οποιοδήποτε τίμημα, και όχι να γίνουμε αρεστοί στους εκάστοτε κυβερνώντες.
Ως επαγγελματίες και ως μέλη της ΕΣΗΕΑ, ξεκαθαρίζουμε πως δεν εκφοβιζόμαστε από τέτοιου είδους ενέργειες και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε δυναμικά να υπηρετούμε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας για την αλήθεια.

Δηλώνουμε επίσης την αμέριστη συμπαράστασή μας στον εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά», Γιάννη Κουρτάκη, ο οποίος παρουσιάστηκε αυτοβούλως ενώπιον των Αρχών, και στον διευθυντή του Ομίλου, Παναγιώτη Τζένο, που συνελήφθη στα γραφεία της εφημερίδας. Δύο ιδιαίτερα μαχητικούς δημοσιογράφους, η αιχμηρή και αποκαλυπτική «πένα» και ο λόγος των οποίων φαίνεται τελικά ότι έχει ενοχλήσει πολλούς.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ«ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»

Η ΕΙΔΗΣΗ

Be the first to comment on "Τη συμπαράστασή τους στους επικεφαλής των «Παραπολιτικών» εκφράζουν οι εργαζόμενοι"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*