Θέλουν να διώξουν τους Αμερικάνους και τους σύμμαχούς τους από το Ιντσιρλίκ οι Τούρκοι;




Οι Τούρκοι αμφισβητούν την παρουσία των δυνάμεων του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού στην αεροπορική βάση του Ίντσιρλικ στη νότια Τουρκία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, γεγονός που αντανακλά την απογοήτευση γι’ αυτό που η Άγκυρα εκλαμβάνει ως έλλειψη υποστήριξης για τις επιχειρήσεις της στη Συρία.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ δήλωσε στο δίκτυο A Haber πως το ζήτημα της αεροπορικής βάσης του Ίντσιρλικ, η οποία χρησιμοποιείται από το ΝΑΤΟ και τον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό, βρίσκεται στην ατζέντα της κυβέρνησης.

Η Τουρκία εισέβαλε τον Αύγουστο στην Συρία για να εκδιώξει, υποτίθεται, το Ισλαμικό Κράτος από τα σύνορά της και να εμποδίσει, στην ουσία, τους Κούρδους να καταλάβουν τα εδάφη που εγκαταλείπουν οι τζιχαντιστές.

Διαμαρτύρεται επειδή οι ΗΠΑ, που υποστηρίζουν μερικές κουρδικές οργανώσεις, δεν έχουν υποστηρίξει την τελευταία προώθηση των τουρκικών δυνάμεων γύρω από τη συριακή πόλη αλ-Μπαμπ.

Αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε χθες Τετάρτη πως οι ΗΠΑ διεξάγουν συνομιλίες με την Τουρκία για την υποστήριξη στο μέλλον γύρω από την αλ-Μπαμπ και πως είναι πιθανό «να υπάρξει κάποια συνεχής υποστήριξη».

05/01/2017 12:28
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Άγκυρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: