Με “ταμπελάκια” και “H. Excellency” προσπάθησε ο ΟΗΕ να “προσπεράσει” την Κυπριακή Δημοκρατία




Με ταμπελάκια που έφεραν μόνο τα ονόματα των συμμετεχόντων και όχι τους τίτλους και τις ιδιότητες τους ξεκίνησε η Πενταμερής Διάσκεψη για το Κυπριακό, καθώς ο ΟΗΕ με αυτό τον τρόπο επέλεξε να ικανοποιήσει τις τουρκικές απαιτήσεις για μην πρόσκληση και παρουσία του Νίκου Αναστασιάδη με την ιδιότητα του ως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ετσι ο πρόεδρος της Κύπρου και ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζι συμμετείχαν στην Διάσκεψη ως “H. Excellency” όπως αναμενόταν φυσικά, καθώς είχαν δώσει πρόγευση γι αυτή την στάση τα Ηνωμένα Έθνη όλες τις προηγούμενες ημέρες.

Η αναφορά του κ. Αναστασιάδη με την παρέμβαση του ότι ομιλεί με την διπλή ιδιότητα του κάθε άλλο παρά ανατρέπει την αρνητική αυτή εξέλιξη η οποία πλέον δημιουργεί διπλωματικό τετελεσμένο που αφορά όμως όχι το πρόσωπο του κ. Αναστασιάδη αλλά την ίδια την Κυπριακή Δημοκρατία την οποία εκπροσωπεί ως πρόεδρος της.

Τα Ηνωμένα Έθνη ακολουθήσαν την γνωστή τακτική που ακολουθούν και ο ΟΗΕ και άλλα διεθνή φόρα εδώ και χρόνια για το Σκοπιανό , όπου για να μην ακυρωθούν διεθνείς συναντήσεις, οι εκπρόσωποι της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ συμμετέχουν και τα ταμπελάκια φέρουν τα ονόματα τους και όχι την ιδιότητα τους, καθώς ούτε οι σκοπιανοί αποδέχονται την ονομασία FYROM, ούτε η Ελλάδα αποδέχεται την συνταγματική ονομασία των Σκοπίων.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: