Με ακύρωση συμφωνίας για μεταναστευτικό απειλεί η Άγκυρα για τη μη έκδοση των 8




Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα που περιλαμβάνουν την ακύρωση της συμφωνίας με την Ελλάδα για την επανεισδοχή μεταναστών, μετέδωσε το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Άγκυρα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα που περιλαμβάνουν την ακύρωση της διμερούς συμφωνίας με την Ελλάδα για την επανεισδοχή μεταναστών.

“Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ακόμα και η ακύρωση της διμερούς συμφωνίας με την Ελλάδα για την επανεισδοχή των προσφύγων”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο δε Ερντογάν σχολιάζοντας την απόφαση του Αρείου Πάγου ανέφερε πως είχε επικοινωνήσει με την ελληνική κυβέρνηση και η Αθήνα του είχε πει ότι το ζήτημα θα λυθεί σε 15-20 ημέρες.

“Η Ελλάδα δεν μας δίνει ακόμα τους 8 που βρήκαν καταφύγιο εκεί. Τους πήρα μια ημέρα μετά την αυτομόληση των 8 και μου υποσχέθηκαν ότι θα μας τους παρέδιδαν σε 15-20 ημέρες”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

΄”Οι τρομοκράτες στρατιωτικοί πρέπει να δικαστούν στην Τουρκία. Η μη έκδοση τους σαφώς θα επηρεάσει το κλίμα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας”, ανέφερε ο σουλτάνος.

Νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης ετοίμασε νέο φάκελο για το αίτημα έκδοσης των οκτώ τούρκων στρατιωτικών, που καταζητούνται από την Άγκυρα σε σχέση με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Ο δεύτερος αυτός φάκελος αποστάλθηκε σήμερα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας, που χθες είχε εκδώσει και ένταλμα σύλληψης για τους 8, έστειλε έγγραφό και προς την Ιντερπόλ, με το οποίο ζητά έκδοση ερυθρού δελτίου για την σύλληψη των 8 που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

http://mignatiou.com/2017/01/ton-chava-tis-i-agkira-zita-ek-neou-ekdosi-ton-okto-para-tin-apofasi-tou-ariou-pagou/

http://mignatiou.com/2017/01/germanikos-tipos-i-apofasi-tis-elladas-gia-mi-ekdosi-ton-8-tima-ton-evropaiko-politismo/

http://mignatiou.com/2017/01/orgi-stin-tourkia-alla-stin-ellada-apla-skeftonte-tropous-prostasias-ton-okto/

27/01/2017 12:47
Α. Ρομπόπουλος
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Reuters
Άγκυρα
mignatiou.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: