Κοστούμι για πενταμερή και κοροϊδία: Με διπλή ιδιότητα ο Αναστασιάδης, κάνει πλάκα ο Ακιντζί




Πενταμερής θα είναι η Διάσκεψη της Γενεύης, στην οποία θα παραστεί στην έναρξη στις 12 Ιανουαρίου, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Αν και η σύνθεση ξεκαθάρισε, αυτό που προκύπτει είναι ότι υπάρχουν δυο διαφορετικές εκδοχές ως προς την παρουσία των μερών.

Η θέση της ε/κ πλευράς για τη σύνθεση της Διάσκεψης είναι πως θα εκπροσωπείται η Κυπριακή Δημοκρατία ως συμβαλλόμενο μέρος διά του Προέδρου Αναστασιάδη και η ε/κ πλευρά ως ενδιαφερόμενο μέρος με τον ίδιο ( θα παρίσταται με δυο ιδιότητες ο Νίκος Αναστασιάδης σύμφωνα με την ερμηνεία της ε/κ πλευράς). Το άλλο συμβαλλόμενο μέρος θα είναι οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις ενώ η τ/κ πλευρά θα είναι εκεί ως ενδιαφερόμενο μέρος.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μουσταφά Ακιντζί σχολίασε τις δηλώσεις Αναστασιάδη για διπλή ιδιότητα του με δεικτικό τρόπο λέγοντας πως «δεν μπορούμε να κλείσουμε το στόμα κανενός», κάνοντας στην ουσία πλάκα στον Πρόεδρο της Κύπρου. Ο κατοχικός ηγέτης παρέπεμψε στη Συμφωνία του Δείπνου και στην περιγραφή που δόθηκε στο ανακοινωθέν.

Την ίδια ώρα, έχει ξεκαθαρίσει πως θα προσκληθεί από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ για το τελετουργικό η Ε.Ε., εκπρόσωπος της οποίας θα καλείται στις συζητήσεις εάν και εφόσον κρίνεται αναγκαίο. Σε σχέση με την εμπλοκή των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας αυτό διαφοροποιείται. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα ενημερώσει τα δεκαπέντε μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για την πενταμερή διάσκεψη και όποιος επιθυμεί θα παραστεί ( στο τελετουργικό).

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί συναντήθηκαν χθες και αποφάσισαν όπως οι δυο διαπραγματευτές τους ετοιμάσουν κατάλογο με τις διαφωνίες και εκκρεμότητες, τον οποίο θα θέσουν ενώπιον τους το βράδυ της Κυριακής στη Γενεύη. Είναι δε προφανές πως ανεξαρτήτως από την πορεία των συζητήσεων που θα υπάρξουν από τις 9-11 Ιανουαρίου, η πενταμερής θα πραγματοποιηθεί.

Πολυμελής αντιπροσωπεία
Γύρω στους 36 υπολογίζεται ότι θα είναι η αποστολή της ε/κ πλευράς στη Γενεύη. Πέραν των αρχηγών των κομμάτων και τη διαπραγματευτική ομάδα, στη Γενεύη θα μεταβούν και οι πρώην Πρόεδροι, Γιώργος Βασιλείου και Δημήτρης Χριστόφιας.

ΜΕ ΑΝΑΙΔΕΙΑ Ο ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΑΚΙΝΤΖΙ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: