Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η θέση Αθηνών και Λευκωσίας σε σχέση με το χρόνο αποχώρησης των ξένων στρατευμάτων από την Κύπρο μετά τη λύση του Κυπριακού, η στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης έναντι του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε, τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή για χρήση ουσιών εξάρτησης από μαθητές, η κλοπή 21 χιλιάδων ευρώ από αυτόματη ταμειακή μηχανή στη Λεμεσό, και τα όσα ανέφερε σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Πρόεδρος της Βουλής σε σχέση με τη λειτουργία του Σώματος είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι εφημερίδες στα πρωτοσέλιδά τους την Τρίτη.

Η “Αλήθεια” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο “Να φύγουν σε 29 μήνες όλα τα ξένα στρατεύματα από την Κύπρο” πως σε πλήρη συνεργασία είναι Κύπρος και Ελλάδα όσον αφορά την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από το νησί και πως το “Σύμφωνο Προσωρινής Στάθμευσης” προνοεί να φύγει το 75% των στρατευμάτων την πρώτη ημέρα της λύσης και τα υπόλοιπα να αποχωρήσουν σταδιακά σε 29 μήνες. Αλλού γράφει πως δεκάδες μαθητές είναι χρήστες ουσιών και ναρκωτικών σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή. Επίσης αναφέρει πως “το απορριπτικό μέτωπο τα έβαλε και με τον Άιντα”, κατηγορώντας τον ως τουρκόφιλο.

“Η Σημερινή” με τίτλο “Πολυβολισμοί κατά `Ειντε από τα κόμματα” γράφει στο κύριο της θέμα πως ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε κατηγορείται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για σκόπιμες διαρροές και δράση εκ του παρασκηνίου στη Γενεύη. Αλλού αναφέρεται στην κλοπή από δυο άτομα ολόκληρου του χρηματικού ποσού που υπήρχε σε αυτόματη ταμειακή μηχανή (ATM) του Συνεργατικού Ιδρύματος Λεμεσού. Επίσης αναφέρεται σε γενικό λίφτινγκ σε δομές και στη λειτουργία της Βουλής, με βάση όσα δήλωσε χθες σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Πρόεδρός της Δημήτρης Συλλούρης.

“Ο Φιλελεύθερος” γράφει στο κύριο του θέμα, με τίτλο “Μεγάλο φέσι από χρεώσεις”, πως 828 οφειλέτες χρωστούν συνολικά 386 εκ. ευρώ, στο Τμήμα Φορολογίας, ποσό που είναι 10 φορές πάνω από όσα χρωστούν οι 126.000 οφειλέτες. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως ακυρώθηκε υπόθεση καταγγελίας από κάμερα για οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, επειδή μεσολάβησαν δυο χρόνια και, σύμφωνα με την απόφαση, ο κατηγορούμενος δεν θα μπορούσε να θυμηθεί αν οδηγούσε ο ίδιος το όχημα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται πως στην πεντάδα της ευρωζώνης με τα υψηλότερα δάνεια είναι η Κύπρος.

Η “Χαραυγή” με τίτλο “Φοβούνται τον έλεγχο του συμβολαίου” γράφει, στο κύριο της θέμα, πως ο Υπουργός Μεταφορών αρνείται να στείλει τα συμβόλαια στη Νομική Υπηρεσία, όπως εισηγείται ο Γ. Ελεγκτής, για να εξεταστεί νομικά ο τερματισμός της σύμβασης για το κτίριο του Κτηματολογίου Αμμοχώστου. Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση του ΓΓ του ΑΚΕΛ `Αντρου Κυπριανού με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο Ρενέ Τροκάζ. Επίσης γράφει πως πληρώνουμε για δεύτερη φορά τους πασσάλους της ΑΗΚ, σημειώνοντας ότι μέχρι τώρα πληρώσαμε 9 εκ. Ευρώ για αντικαταστάσεις.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα, με τίτλο “Κατηγορίες εναντίον Μητροπολίτη για πλύση εγκεφάλου”, αναφέρεται στα όσα μητέρα μοναχού κατέθεσε στο δικαστήριο περί προσηλυτισμού του γιου της από άτομα που εργάζονται για τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο. Αλλού γράφει πως σύμφωνα με βρετανικό οργανισμό οι πατάτες και τα ψωμιά που ψήνονται σε ψηλές θερμοκρασίες για πολύ χρόνο μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου για τα άτομα που καταναλώνουν τα τρόφιμα αυτά. Αλλού αναφέρεται στις χαμηλές προσδοκίες που υπάρχουν για τις συνομιλίες για τη Συρία.

ΚΥΠΕ – Μαρία ΚονιώτουΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 24/01/2017 07:39

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: