Άμβλυνση της έντασης στην Κορεατική χερσόνησο ζητά η Κίνα από όλες τις πλευρές




Η Κίνα κάλεσε τις ενδιαφερόμενες πλευρές να μην κλιμακώσουν την ένταση στην κορεατική χερσόνησο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λου Κανγκ έκανε τη δήλωση αυτή μετά τη χθεσινή ανακοίνωση από τη Βόρεια Κορέα ότι θα εκτοξεύσει διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) «οποτεδήποτε και οπουδήποτε», όπως αποφασίστηκε από το ανώτατο επιτελείο της χώρας, ενώ ο υπουργός ‘Αμυνας των ΗΠΑ Ας Κάρτερ δήλωσε ότι είναι πιθανό ο αμερικανικός στρατός να καταρρίψει τους πυραύλους στις δοκιμές που θα κάνει η Βόρεια Κορέα.

«Καταγράψαμε τις σχετικές ανακοινώσεις», δήλωσε ο Λου κατά τη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου, τονίζοντας ότι η Κίνα ανησυχεί πολύ. Ο Λου είπε ότι οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών είναι σαφείς σχετικά με τις δοκιμές της Βόρειας Κορέας που χρησιμοποιούν τεχνολογίες ICBM, προσθέτοντας ότι υπό το φως της τρέχουσας σύνθετης και ευαίσθητης κατάστασης η Κίνα καλεί τα σχετικά μέρη να μην αναλάβουν δράση που θα μπορούσε να επιδεινώσει τις εντάσεις.

Η Κίνα θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην περιοχή και θα καταβάλλει προσπάθειες για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητάς της, σημείωσε ο Λου.

09/01/2017 15:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Xinhua
Πεκίνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: