Σκληρή ανακοίνωση ΔΗΚΟ κατά Αναστασιάδη για χειρισμούς του σε Κυπριακό




“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζει την απαράδεκτη τακτική του, να επιδιώκει να καλύψει τις τραγικές υποχωρήσεις, στις οποίες προέβη, τόσο στη διαδικασία όσο και στην ουσία του κυπριακού, επικαλούμενος τις τουρκικές απειλές για «πολιτογράφηση» και άλλων παράνομων εποίκων και για προσάρτηση των κατεχομένων”.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ. “Οι παράνομοι έποικοι θα παραμείνουν παράνομοι, εκτός εάν νομιμοποιηθούν με την υπογραφή μας και τα κατεχόμενα θα τεθούν υπό τον πολιτικό έλεγχο της Τουρκίας, μόνο εάν εμείς αποδεχτούμε συμφωνία, όπως την διαπραγματεύεται ο κ. Αναστασιάδης.

“Δυστυχώς, είναι αυτά που αποδέχτηκε ο κ. Αναστασιάδης στην πτυχή της Διακυβέρνησης, που νομιμοποιούν την παραμονή όλων των εποίκων και όχι η «πολιτογράφηση».

“Αντί, ο κ. Αναστασιάδης, να ανησυχεί δήθεν για την «πολιτογράφηση» των παράνομων εποίκων, θα πρέπει να μας πει γιατί καταργεί την Κυπριακή Δημοκρατία, με την αποδοχή της συμμετοχής στην πενταμερή διάσκεψη, στην οποία δεν θα είναι παρούσα η Κυπριακή Δημοκρατία”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: