Συλλάβαμε τον λάθος άνθρωπο, ο δράστης κυκλοφορεί ελεύθερος: Επαγρύπνηση συνιστά η αστυνομία




Η αστυνομία του Βερολίνου δήλωσε μέσω Twitter εξαιρετικά ανήσυχη επειδή ο συλληφθείς για την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου αρνείται κάθε ανάμειξη.

Η αστυνομία συνιστά στους κατοίκους να είναι σε επαγρύπνηση, ενώ ο επικεφαλής του Σώματος δήλωσε ότι δεν είναι σαφές αν ο συλληφθείς είναι ο οδηγός του φορτηγού που έπεσε πάνω στην κατάμεστη αγορά.

Η γερμανική αστυνομία εκτιμά ότι ο Πακιστανός που συνελήφθη ως ύποπτος για την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο δεν είναι ο δράστης, σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, η οποία επικαλείται ανώτερες πηγές ασφαλείας.

“Συλλάβαμε τον λάθος άνθρωπο”, δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας. “Κι ως εκ τούτου, (έχουμε) μία νέα κατάσταση. Ο πραγματικός δράστης είναι ακόμη ένοπλος, ασύλληπτος και ικανός να προκαλέσει νέα επίθεση”, αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη την ίδια πηγή.

Λόταρ ντε Μεζιέρ: «Ο συλληφθείς πακιστανός πρόσφυγας αρνείται τη συμμετοχή του»

Ο ύποπτος ως δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου είναι πακιστανός πρόσφυγας που είχε καταθέσει αίτηση για παροχή ασύλου και αρνείται ότι διέπραξε την επίθεση, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Λόταρ ντε Μεζιέρ.

Ο ύποπτος είναι Πακιστανός . «Εφθασε στη Γερμανία τη νύκτα της Πρωτοχρονιάς, στις 31 Δεκεμβρίου 2015, και καταγράφηκε πριν επανεμφανισθεί στο Βερολίνο τον Φεβρουάριο. Αρνείται ότι διέπραξε το έγκλημα. Η έρευνα συνεχίζεται», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών διευρκινίζοντας ότι δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

20/12/2016 14:41
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Βερολίνο, Germany

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: