Προειδοποίηση για τοποθέτηση βόμβας στο υπουργείο Εργασίας: Τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις




ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία από ένα τηλεφώνημα για βόμβα στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.

Άγνωστος, τηλεφώνησε στη 1:20 ώρα στην Εφημερίδα των Συντακτών και είπε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός, στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά, τονίζοντας ότι δεν επρόκειτο για φάρσα.

Αμέσως διακόπηκε η κυκλοφορία από την αστυνομία που απέκλεισε την περιοχή. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών εντοπίστηκε στην είσοδο σακίδιο που κρίθηκε ύποπτο για αυτό γίνεται προσπάθεια για διάσπασή του για ελεγχόμενη έκρηξη.

Για το λόγο αυτό η οδός Σταδίου παραμένει κλειστή, από το ύψος της οδού Αρσάκη και γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας προς Σύνταγμα μέσω της οδού Ακαδημίας.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Βόμβα μέσα σε σακίδιο είχαν τοποθετήσει άγνωστοι έξω από το υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Στις 1.30 τα ημερώματα, άγνωστος τηλέφωνησε στην “Εφημερίδα των Συντακτών” και προειδοποίησε για τοποθέτηση βόμβας στο υπουργείο. Είχε δώσει για την έκρηξη χρονικό περιθώριο 40 λεπτά.

Στο σημείο έφτασαν αμέσως άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Απέκλεισαν αμέσως την περιοχή και προχώρησαν σε τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις. Διαπίστωσαν ότι πρόκειται για μηχανισμό ο οποίος θα προκαλούσε μεγάλες ζημιές, πρόσεξαν όμως ώστε η ελεγχίομενη έκρηξη να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε κομμάτια του εκρηκτικού μηχανισμού να μεταφερθούν αυτούσια στα εγκληματολογικά εργαστήρια για έλεγχο DNA και αποτυπωμάτων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα CNN, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν πίσω από το χτύπημα να βρίσκεται η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ή η τρομοκρατική οργάνωση  “Επαναστατικός Αγώνας”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: