Ομήρου: Μείζον θέμα η δήλωση Τζανακόπουλου για διαβούλευση με Τουρκία για Πενταμερή




Μείζον θέμα που αφορά τη συνεννόηση Λευκωσίας – Αθηνών εγείρει ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου σε σχέση με χθεσινή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου της Ελλάδας.

«Η χθεσινή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου της Ελλάδας με την οποία καθιστά σαφές ότι χωρίς προδιαβούλευση με την Τουρκία σε ανώτατο επίπεδο, η ελληνική Κυβέρνηση δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε διάσκεψη για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, εγείρει μείζον θέμα που αφορά τη συνεννόηση Λευκωσίας – Αθηνών και άμεση απειλή για την επιβαλλόμενη εθνική ομοψυχία Κυπριακού και Μητροπολιτικού Ελληνισμού», αναφέρεται σε γραπτή του δήλωση.

Σε αυτή την κρίσιμη ώρα των Κυπριακών εξελίξεων, προσθέτει, το κατεπείγον καθήκον της Κυπριακής Κυβέρνησης είναι η άμεση και χωρίς καθυστέρηση συνεννόηση με την Ελληνική Κυβέρνηση προς οικοδόμηση αρραγούς μετώπου.

«Συντήρηση της ασάφειας και των ρηγματώσεων στο κοινό μέτωπο Κύπρου – Ελλάδας θα αποτελέσει ευθεία υπονόμευση του αγώνα για δημοκρατική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος», αναφέρει ο κ. Ομήρου.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: