Υπό εξέταση οι εξαγγελίες Τσίπρα δηλώνει και η Κομισιόν: “Πάγωσαν” τα μέτρα για το χρέος




Η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος, ως συνέπεια της απόφασης του Εurogroup, προχωρά στο πλαίσιο των κανόνων του ESM και η εκτίμηση συμβατότητας των εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα για τη 13η Σύνταξη και τον ΦΠΑ στα νησιά, βρίσκεται υπό εξέταση.

Αυτό τόνισε η Εκπρόσωπος της Κομισιόν Άννικα Μπράντχαρτ, κληθείσα να σχολιάσει τις  ανακοινώσεις εκπροσώπων του γερμανικού υπουργείου οικονομικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου οικονομικών ζήτησε σήμερα από τους θεσμούς να αποτιμήσουν τη συμβατότητα των μέτρων άμεσα, ώστε “να μην καθυστερήσει η εκτέλεση των μέτρων για το χρέος”.

Στη βάση της διαδικασίας του ESM, τα μέτρα εκτελούνται σταδιακά, για τεχνικούς καθαρά λόγους, μετά από σχετικές αποφάσεις του εκτελεστικού συμβουλίου του οργανισμού. Συνεπώς η Γερμανία θα μπορούσε να επιλέξει, όπως και έκανε, να μην συναινέσει στην εκτέλεση των μέτρων εντός του ESM, μέχρι να λάβει εξηγήσεις. Στις Βρυξέλλες υπάρχει η εκτίμηση ότι η αποτίμηση των μέτρων θα γίνει μέσα στη μέρα και κατά συνέπεια δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

http://mignatiou.com/2016/12/i-kifines-sinomotes-ton-vrixellon-ti-krivete-piso-apo-ton-kavga-me-to-dnt/

http://mignatiou.com/2016/12/oles-i-metarrithmisis-sizitounte-me-tous-thesmous-apanta-to-elliniko-ipik-sto-verolino/

http://mignatiou.com/2016/12/en-amfivolo-ta-metra-gia-chreos-logo-ton-exangelion-parochon-tsipra-lei-to-verolino/

Αθ. Αθανασίου, ΚΥΠΕ, Βρυξέλλες

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM) και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αναστέλλουν προσωρινά τις αποφάσεις τους για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε εκπρόσωπος του ESM.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του ESM εξήγησε ότι προκειμένου να εφαρμοστούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που υιοθέτησε το Eurogroup για την Ελλάδα, χρειάζεται επίσημη απόφαση από τα διοικητικά όργανα του ESM και του ΕFSF.

«Σε συνέχεια των πρόσφατων προτάσεων από την ελληνική κυβέρνηση να δαπανήσει περαιτέρω δημοσιονομικούς πόρους για τις συντάξεις και τον ΦΠΑ, τα διοικητικά μας όργανα αναστέλλουν προσωρινά τις αποφάσεις. Οι θεσμοί αξιολογούν την επίπτωση των αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με τις δεσμεύσεις και τους στόχους του προγράμματος του ESM. Οι διευθυντές και διοικητές του ΕFSF και του ESM θα αναλύσουν την αξιολόγηση των θεσμών και εν συνεχεία θα αποφασίσουν πώς θα προχωρήσουν”, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ESM.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: