Το γαλλικό ενδιαφέρον για τις συνομιλίες για Κυπριακό εξέφρασε ο πρόεδρος Ολάντ




Το ενδιαφέρον της Γαλλίας για την κατάσταση στην Κύπρο καθώς και την ευχή να υπάρξει αίσια έκβαση στις συνομιλίες για επανένωση του νησιού εξέφρασε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Ο κ. Ολάντ, ο οποίος δέχθηκε τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Κύπρου στη Γαλλία Παντιά Ηλιάδη, επαναβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Γαλλίας για την κατάσταση στην Κύπρο και το κυπριακό πρόβλημα, λέγοντας ότι η Κύπρος δεν είναι μόνη της.

Μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του, ο κ. Ηλιάδης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Ολάντ κατά την οποία μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και τις ευχαριστίες του, για τη συνεχή και συνεπή στήριξη της Γαλλίας στο Κυπριακό. Ενημέρωσε τον Πρόεδρο Ολάντ για την παρούσα φάση των εντατικοποιημένων συνομιλιών για το Κυπριακό που διεξάγονται τώρα στην Ελβετία.

Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, ο Γάλλος Πρόεδρος “διαβεβαίωσε τη φιλία και υποστήριξη της Γαλλίας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στενή συνεργασία και συναντίληψη μεταξύ των δυο χωρών σε όλους τους τομείς.Ο Γάλλος Πρόεδρος διαβίβασε τους χαιρετισμούς του στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και ευχήθηκε αίσια έκβαση των συνομιλιών για επανένωση της Κύπρου”.

Ο κ. Ηλιάδης εξέφρασε την ικανοποίηση της Λευκωσίας για το εξαιρετικό επίπεδο των γαλλο-κυπριακών σχέσεων, διαβεβαιώνοντας ότι, τόσο οι κυπριακές Αρχές, όσο και ο ίδιος προσωπικά θα συνεχίσουν να εργάζονται για την περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνσή τους.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: