Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν, υποσκάπτουν το κλίμα εμπιστοσύνης που θα έπρεπε να υπάρχει, δηλώνει ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Φωτογραφία ΚΥΠΕ.

Αναστασιάδης: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν, υποσκάπτουν το κλίμα εμπιστοσύνης

Απαράδεκτες δηλώσεις όπως αυτές του Προέδρου της Τουρκίας για την Κύπρο, υποσκάπτουν το κλίμα εμπιστοσύνης που θα έπρεπε να καλλιεργείται και να υπάρχει, είπε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, και κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για την Κύπρο, ο Πρόεδρος είπε ότι «ανάλογες πάντα απαράδεκτες δηλώσεις δεν βοηθούν και δεν συμβάλλουν και ούτε υποδηλούν πρόθεση, όπως προβάλλει ο Τούρκος Πρόεδρος, αλλά την ίδια ώρα υποσκάπτουν το κλίμα εμπιστοσύνης που θα έπρεπε να καλλιεργείται και να υπάρχει».

Για την συνάντησή του με τον Βρετανό ΥΠΕΞ και τη αναφορά του ότι δεν θα εγκαταλείψει η Βρετανία τις δεσμεύσεις της έναντι της Κύπρου, ο Πρόεδρος είπε ότι «εννοεί το ενδιαφέρον που διατηρεί η Βρετανία προκειμένου να βρεθεί μια λύση αποδεκτή πάντα βεβαίως και μέσα στα πλαίσια των αρχών του διεθνούς δικαίου και της ΕΕ.».

Είπε ότι ενημέρωσε τον Βρετανό Υπουργό εκτενώς και επανέλαβε την ετοιμότητα μας να αρχίσουμε από αύριο αν είναι τις συνομιλίες για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, συμπεριλαμβανομένου πάντοτε και του εδαφικού , και αν και εφόσον καταλήξουμε στα κριτήρια του εδαφικού, όπως ήταν η συμφωνία προ του Μοντ Πελεράν, «είμαστε έτοιμοι και για συνάντηση πολυμερούς διάσκεψης, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις».

Ερωτηθείς αν η προϋπόθεση για αποτύπωση των κριτηρίων στο χάρτη ισχύει ο Πρόεδρος είπε ότι «πάντοτε ίσχυε και ισχύει».

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

1 Comment on "Αναστασιάδης: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν, υποσκάπτουν το κλίμα εμπιστοσύνης"

  1. Crescenzio Sangiglio | November 30, 2016 at 12:32 PM | Reply

    Μόνο “απαράδεκτες” βρήκε να πει ο κύριος Πρόεδρος;! Έπρεπε όχι μόνο να τον βρίσει, αλλά και να τον διαβολοστείλει τον άνθρωπο που νομίζει πως μπορεί να ανοίξει το στόμα του και να πει όποιοε βλακείες του ‘ρχουνται στο διεστραμμένο μυαλό του.
    Πότε θα μάθει αυτός ο πρόεδρος πώς πρέπει να μιλάει στους αυθάδεις;!
    Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

Leave a comment

Your email address will not be published.


*