Το βιβλίο του δημοσιογράφου Σταύρου Τζίμα για την κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας




Το βιβλίο του δημοσιογράφου του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Σταύρου Τζίμα, «Η κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας και οι ελληνικές φαντασιώσεις», παρουσιάστηκε στα Γιάννενα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο Σταύρος Τζίμας αποτυπώνει στις σελίδες του βιβλίου του τις καταστάσεις που κατέγραψε και βίωσε ως δημοσιογράφος, στην μετά Τίτο εποχή, την κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας, το πολιτικό παρασκήνιο, τον αιματηρό εμφύλιο τα νέα κράτη στα Δυτικά Βαλκάνια. Με ψύχραιμη ματιά ο δημοσιογράφος μέσα από γεγονότα, συνεντεύξεις και ανθρώπινες ιστορίες αναδεικνύει πως οι εθνοτικές αντιπαραθέσεις που προϋπήρχαν, δημιούργησαν το εύφορο έδαφος για τη ρητορική των εθνικισμών.

Το βιβλίο παρουσίασαν, ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Βαγγέλης Αργύρης και ο ιστορικός, καθηγητής ΤΕΙ Ηπείρου, Ηλίας Σκουλίδας. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ισραηλίτικης Κοινότητας Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ενώ συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Κυρούσης.

Ακολούθησε συζήτηση για την κατάσταση στα Βαλκάνια σήμερα και τις προοπτικές στην περιοχή. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο δήμαρχος Ιωαννιτών, δημοτικοί σύμβουλοι και προσωπικότητες της πόλης.

23/10/2016 11:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ της ανταποκρίτριας μας Μ. Τζώρα
Ιωάννινα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: