Τη Δευτέρα το βράδυ, θα ξέρουμε τι θα γίνει για το ΕΣΡ δήλωσε ο Βούτσης: Όλα στον αέρα…




Με τη φράση «αύριο το βράδυ, θα ξέρουμε τι θα γίνει αύριο» απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, στην ερώτηση δημοσιογράφου τι περιμένει να γίνει αύριο στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, με θέμα τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ύστερα και από την πρόταση της κυβέρνησης να είναι ο Βύρωνας Πολύδωρας υποψήφιος για τη θέση του προέδρου.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης για την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, στις 30 Οκτωβρίου του 1944, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον κ. Βούτση αν υπάρχει συναίνεση στο πρόσωπο του κ. Πολύδωρα. Εκείνος απάντησε: «Υπάρχει συναίνεση στην ανασύσταση της συλλογικής μνήμης και την ανάγκη ανασύστασης του κοινωνικού ιστού μετά τόσα χρόνια επώδυνων πολιτικών, για να βγούμε από την κρίση. Αυτά μετράνε τώρα».

Να αναβληθεί για λίγες ημέρες η αυριανή διάσκεψη των προέδρων, προκειμένου να βρεθεί κοινά αποδεκτή σύνθεση για το ΕΣΡ, προτείνει η Ένωση Κεντρώων

Ολιγοήμερη αναβολή της προγραμματισμένης για αύριο διάσκεψης των προέδρων στη Βουλή προτείνει η Ένωση Κεντρώων, προκειμένου να ανευρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ. Αναφέρει μάλιστα, ως κατάλληλο για τη θέση αυτή τον Σταύρο Δήμα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος «η Ένωση Κεντρώων καλεί τον κ. Τσίπρα να ματαιώσει την αυριανή διάσκεψη των Προέδρων με σκοπό την ανεύρεση νέας σύνθεσης κοινής αποδοχής για το ΕΣΡ.

“Προτείνουμε λοιπόν ολιγοήμερη αναβολή της διάσκεψης, έως ότου αναζητηθεί νέο πρόσωπο ως πρόεδρος του ΕΣΡ, πρόσωπο που να εγκρίνει και η ΝΔ. Αναφέρουμε μάλιστα τον κ. Σταύρο Δήμα ως κατάλληλο για την θέση του προέδρου του ΕΣΡ. Καλό είναι η κυβέρνηση πριν ανακοινώνει ονόματα να έρχεται σε επαφή και με τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων. Αν δεν γίνει λεπτός χειρισμός, η κυβέρνηση οδηγείται σε αδιέξοδο και η πολιτική μας ζωή σε ακραίες εντάσεις».

30/10/2016 12:35
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: