Ψευδοκράτος: Οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να είναι έτοιμοι και για τα δύο σενάρια τέλος του 2016




Δεν είναι δυνατόν ο “τουρκοκυπριακός λαός” να καταδικασθεί σε διαπραγματεύσεις χωρίς τέλος και σε ένα αβέβαιο μέλλον, δήλωσε ο παράνομος “υπουργός εξωτερικών”, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου λέγοντας πως είτε φτάσουμε σε λύση στο τέλος του 2016 είτε όχι, ο “λαός” θα πρέπει να είναι έτοιμος και για τα δύο σενάρια.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στην ομιλία του στο 43ο συνέδριο των ΥΠΕΞ του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, Τασκένδη, ο κ. Ερτουγρούλογλου ανέφερε ότι υπάρχει η προσδοκία για ενδυνάμωση των σχέσεων και της αλληλεγγύης που δείχνουν οι χώρες μέλη του Οργανισμού αλλά και η δημιουργία πιο στενών σχέσεων με τους Τ/κ.

Στην Κύπρο, ανέφερε, είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή και η τ/κ κοινότητα έχει ακόμη περισσότερη ανάγκη τώρα από ποτέ την στήριξη και αλληλεγγύη των αδερφών χωρών, όπως είπε. Στην τριμερή της Νέας Υόρκης, πρόσθεσε αναφερόμενος στο Κυπριακό, δεν υπήρξε ανταπόκριση στις υψηλές προσδοκίες που υπήρξαν και δεν υπήρξε ένα απτό αποτέλεσμα. Σε αντίθεση με τις δηλώσεις των δύο ηγετών για συνολική λύση εντός του 2016 η ε/κ πλευρά απέρριψε μια πολυμερή διάσκεψη στην τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων αλλά και τον καθορισμό ενός χρονοδιαγράμματος, πρόσθεσε.

Ο “υπεξ” μίλησε για στυγνά “εμπάργκο” εναντίον των Τ/κ λέγοντας ότι η συνέχιση μιας λύσης που θα μπορέσει να βρεθεί μέχρι το τέλος του 2016 έχει σχέση και με την ανάπτυξη της τ/κ πλευράς και γι` αυτό – συνέχισε – είναι σημαντικό να γίνουν βήματα για την άρση άμεσα και απτά των εμποδίων που υπάρχουν για την ένταξη των Τ/κ στη διεθνή κοινότητα.

Όπως επίσης μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ερτουγρούλογλου είχε συνάντηση στο πλαίσιο της συνόδου του ΟΙΣ με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον Πακιστανό ΥΠΕΞ.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: