Προβλήθηκε η ταινία «Life of Significant Soil» στη Νέα Υόρκη: Πρωταγωνιστής ο Αλέξης Μούγιαρης




Νέα Υόρκη. – Μια πολύ διαφορετική απο τις άλλες προβολή ταινίας, έλαβε χώρα την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, 2016 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, στον κινηματογράφο Cinepolis Chelsea.

Πρόκειται για το φίλμ “Life of Significant Soil” στο οποίο πρωταγωνίστησε ο ταλαντούχος Αλεξ Μούγιαρης, στην μνήμη του οποίου έγινε η προβολή.

Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Michael Irish, που μιλώντας για το φίλμ τόνισε μεταξύ άλλων ότι από όλα τα εμπόδια που αντιμετώπισα στην διάρκεια της παραγωγής του φίλμ τίποτα δεν ήταν πιο δύσκολο απο τον χαμό του Αλεξ (Αλέξη). “Πρόλαβε”, συμπλήρωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας, “να δει μαζί μου μια μόλις σκηνή στην διάρκεια του μονταρίσματος”. “Είναι μεγάλη μου η χαρά να παρακολουθώ τώρα αυτή την σκηνή και να θυμάμαι την αντιδρασή του καθώς και οι δύο βλέπαμε αυτή την σκηνή”.

Η πλοκή της ταινίας έχει να κάνει με την ζωή δύο νεαρών που προσπαθούν ξεπεράσουν την αποτυχημένη σχέση τους και αντιλαμβάνονται ξαφνικά ότι είναι παγιδευμένοι.

Ο Αλεξ Μούγιαρης έφυγε ξαφνικά απο την ζωή καθώς ολοκληρώνονταν τα γυρίσματα της ταινίας το 2014.

Η ταινία ήταν μια προσπάθεια της οικογένειάς του να τιμήσουν την μνήμη του και να δουν για μια ακόμη φορά το ταλέντο και τα υποκριτικά του προσόντα. Γι’ αυτό και πολλοί φίλοι της οικογένειας παρακολούθησαν την προβολή. Μεταξύ αυτών και ο κ. Φίλιπ Κρίστοφερ.

Μιλώντας σχετικά με την ταινία ο ιδρυτής του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης κ. Τζειμς Ντι Μήτρο, επεσήμανε ότι η προβολή αποτελεί και μια χειρονομία ευγνωμοσύνης προς την Οικογένεια Μούγιαρη που πέρασε μια πολύ δύσκολη στιγμή, αλλά στήριζε και στηρίζει δυναμικά την Ομογένεια και το φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: