Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti

Προσφυγικό, Κυπριακό και ελληνικό πρόγραμμα συζητήθηκε με Τσίπρα, δηλώνει η Μέρκελ

Το προσφυγικό, το Κυπριακό και η πρόοδος στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, ήταν τα τρία θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες.

Αυτό δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής. Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα των συζητήσεων με τον Έλληνα πρωθυπουργό, όσον αφορά την ελληνική οικονομία και το προσφυγικό, η Γερμανίδα Καγκελάριος απάντησε, ότι δεν μπορεί να μπει σε λεπτομέρειες, ωστόσο ανέφερε ότι τα θέματα της συνάντησης ήταν τρία.

Όσον αφορά το προσφυγικό, η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε, ότι συζήτησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό πώς μπορεί να βοηθηθεί η Ελλάδα, κυρίως με την αποστολή εμπειρογνωμόνων, μεταξύ άλλων, μέσω της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO). Δεύτερον, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, επικεντρωθήκαμε στο Κυπριακό και τρίτον, στην πρόοδο εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.

http://mignatiou.com/2016/10/epafes-tsipra-me-merkel-olant-mei-na-tirithoun-i-simfonies-dilosan-oles-i-plevres/

21/10/2016 15:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μαρία Αρώνη
Βρυξέλλες

Be the first to comment on "Προσφυγικό, Κυπριακό και ελληνικό πρόγραμμα συζητήθηκε με Τσίπρα, δηλώνει η Μέρκελ"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*