“Εμπρηστής” ο Σόιμπλε, δηλώνει ο επικεφαλής του πορτογαλικού Σοσιαλιστικού κόμματος




Ο πρόεδρος του κυβερνώντος Πορτογαλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος αντέδρασε με σφοδρότητα στις επικρίσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι η Πορτογαλία εγκαταλείπει την επιτυχημένη πολιτική λιτότητας, χαρακτηρίζοντάς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών «εμπρηστή».

Ο Κάρλος Τσέζαρ δήλωσε συγκεκριμένα στον ραδιοφωνικό σταθμό TSF: «Όπως γνωρίζουν όλοι, ο Γερμανός υπουργός Οοικονομικών είναι ένας εμπρηστής, ο οποίος προσπαθεί να εμφανίζεται σαν πυροσβέστης».

Ο Πορτογάλος σοσιαλιστής ηγέτης Κάρλος Τσέζαρ παρέπεμψε στη συνέχεια στις επενδύσεις που κάνουν γερμανικές επιχειρήσεις στην Πορτογαλία, τονίζοντας ότι τον ενδιαφέρουν περισσότερο αυτοί παρά τα σχόλια κάποιου ο οποίος δεν γνωρίζει την πορτογαλική πραγματικότητα: «Οι συμπατριώτες του δεν σκέφτονται όπως αυτός», είπε ο σοσιαλιστής ηγέτης, επισημαίνοντας ότι ακούει «ιδίως εκείνους τους Γερμανούς, οι οποίοι γνωρίζουν την Πορτογαλία και επομένως ξέρουν για ποιό πράγμα μιλάνε».

Είχαν προηγηθεί νέα επικριτικά σχόλια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι η Πορτογαλία απομακρύνεται από τη πολιτική της αυστηρής λιτότητας, την οποία εφήρμοζε με επιτυχία η προηγούμενη κυβέρνηση, έως ότου ανέλαβε την εξουσία η νέα το περασμένο έτος.

28/10/2016 10:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: