Ποινική δίωξη εναντίον του δημάρχου Πάφου για «ψευδείς πληροφορίες» αναφορικά με σκάνδαλα




Λευκωσία: Ιδιωτική ποινική υπόθεση εναντίον του δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος καταχώρησε χθες διά του δικηγόρου του Σάββα Ζαννούπα, ο τέως νομικός σύμβουλος του Δήμου Πάφου, πρώην υπουργός και πατέρας του υπουργού Μεταφορών Μάριου Δημητριάδη, Ανδρέας Δημητριάδης, γράφει σήμερα η εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται δύο κατηγορίες που αφορούν παροχή ψευδών πληροφοριών στην Αστυνομία από πλευράς του κ. Φαίδωνος, ο οποίος ενέπλεξε τον κ. Δημητριάδη σε εγκληματική συμμορία που στόχο είχε, όπως ισχυρίστηκε, την απόσπαση μιζών από την εταιρεία «Helector» η οποία κατά τον επίδικο χρόνο και συγκεκριμένα μεταξύ 2008 και 2015 διαχειριζόταν τη μονάδα του χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων Πάφου (ΧΥΤΑ).

Ο κ. Φαίδωνος πρέπει να παρουσιαστεί στις 30 του μήνα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου η ώρα 8.30 το πρωί για ακρόαση των κατηγοριών που αντιμετωπίζει.

Φ. Φαίδωνος: Ο κάθε πολίτης ας βγάλει τα συμπεράσματα του

“Ούτε οι ιδιωτικές ποινικές, ούτε οι αγωγές λιβέλου, ούτε οι απειλές, ούτε οι εκφοβισμοί δεν με εμπόδισαν ή θα με εμποδίσουν από το να λέω αυτά που πίστευα και  πιστεύω πως είναι η αλήθεια” αναφέρει με γραπτή του ανακοίνωση ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως ο Ανδρέας  Δημητριάδης τέως νομικός σύμβουλος του Δήμου  προέβη σε καταγγελία στο ΤΑΕ Πάφου ότι η  κατάθεση που έδωσε  ο ίδιος την 1η Μαρτίου 2016 στην οποία στηρίχτηκαν οι πρώτες συλλήψεις και η αποκάλυψη του μεγάλου σκανδάλου, καθώς και η συμπληρωματική του κατάθεση στην υπόθεση του ΧΥΤΑ Πάφου σε ότι αφορά το πρόσωπό του περιείχε ψευδή στοιχεία τα οποία κατέθεσε εν γνώση του.

Πρόσθεσε μάλιστα,  πως η  Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, μετά από γραπτές οδηγίες της Γενικής Εισαγγελίας, απάντησε επίσης γραπτώς στον κ. Δημητριάδη ότι δεν προκύπτει οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα εις βάρος του και, ως εκ τούτου, η καταγγελία του αρχειοθετείται.

“Ο κ. Δημητριάδης, παρότι η καταγγελία του δεν βρέθηκε βάσιμη, προχώρησε με ιδιωτική ποινική”, συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Πάφου .

Ο Δήμαρχος Πάφου καταλήγοντας ανέφερε πως αυτά είναι τα γεγονότα και μιλούν από μόνα τους καλώντας τον κάθε πολίτη να βγάλει  τα συμπεράσματά του.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: