Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο: Ελεύθερη η είσοδος




Από σήμερα ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο (με ελεύθερη είσοδο), τις οποίες διοργανώνει κάθε χρόνο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της Πανσελήνου, Πέμπτη 18 Αυγούστου, αλλά και στις 17, 19, 20 και 21 Αυγούστου, σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα. Περιλαμβάνουν μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης κ.ά.

Συγκεκριμένα, σήμερα 17/8, ώρα 21:00, το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου θα υποδεχθούν το κοινό στους δροσερούς κήπους του με τη μουσική εκδήλωση «Στου φεγγαριού το φως». Τρεις μουσικοί (Γιώργος Τσιαρδάκας, φλάουτο, Αμαλία Σδρόλια, mezzo soprano, Ιωάννα Σιοπούδη, πιάνο) θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από κύκλους τραγουδιών, chanson και μελωδίες επεξεργασμένες για φωνή, φλάουτο και πιάνο διαφόρων συνθετών όπως Ντεμπισί, Μασνέ, Γκομπέρ, Κουρτ Βάιλ, καθώς και Κώστα Γιαννίδη και Μάνου Χατζιδάκι.

Από αύριο, 18/8, ημέρα πανσελήνου, οι εκδηλώσεις ποικίλλουν. Ενδεικτικά αναφέρουμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο ‘Αρτας (18/8, ώρα 21:00) τη συναυλία με τον Γιώργο Γάκη και την παρατήρηση στον έναστρο νυχτερινό ουρανό με τηλεσκόπια (σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αστρολάβος Αστρονομίας και Διαστήματος ‘Αρτας και τον Δήμο Αρταίων), αλλά και την κινηματογραφική προβολή της ταινίας “Τρωάδες” του Μιχάλη Κακογιάννη, σε συνεργασία με τον Δήμο Νάουσας, στο αρχαίο θέατρο Μίεζας (21/8, ώρα 21.00).

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: