Σκληρά πλήγματα ΡΚΚ κατά των Τούρκων: 10 νεκροί και δεκάδες τραυματίες στρατιώτες




Σειρά επιθέσεων κατά του τουρκικού στρατού εξαπέλυσε το ΡΚΚ με αποτέλεσμα τον θάνατο 10 Τούρκων στρατιωτών και τον τραυματισμό πολύ περισσότερων στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Στο Σιρνάκ τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και 10 τραυματίσθηκαν όταν το όχημα στο οποίοι επέβαιναν έπεσε σε ενέδρα των Κούρδων μαχητών. Το όχημα ήταν ενταγμένο σε στρατιωτική φάλαγγα που κινείτο προς τα ιρακινά σύνορα. Το όχημα επέπεσε σε αυτοσχέδια νάρκη και παράλληλα επλήγη με φορητό αντιαρματικό εκτοξευτή από το ιρακινό έδαφος.

Την ίδια ώρα πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίσθηκαν στην περιοχή του Ουλούντερε, πάλι στην επαρχία Σιρνάκ, όταν το θωρακισμένο όχημα στο οποίο επέβαιναν ανατινάχθηκε από εκρηκτικά που είχαν τοποθετήσει μαχητές του ΡΚΚ.

Άλλοι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και δύο τραυματίσθηκαν, τέλος, σε επιθέσεις στην περιοχή του Ντιγιαρμπακίρ, ενώ επτά ακόμα τραυματίσθηκαν στην επαρχία Χακάρι πάλι από εκρηκτικό μηχανισμό που είχαν τοποθετήσει σε δρόμο μαχητές του ΡΚΚ.

http://www.hurriyetdailynews.com/10-soldiers-killed-in-separate-pkk-attacks-in-southeast.aspx?pageID=238&nID=102674&NewsCatID=341

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: