Ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας ακούστηκε ξανά στο Ρίο: Σημαιοφόρος η Κατερίνα Στεφανίδη




Η χρυσή Ολυμπιονίκης του επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη θα είναι σημαιοφόρος της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, που θα πραγματοποιηθεί  τα  ξημερώματα .

Η επιλογή προέκυψε έπειτα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Κατερίνας Στεφανίδη και του χρυσού Ολυμπιονίκη της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια, στο αρχηγείο της ελληνικής αποστολής, παρουσία μελών του αρχηγείου.

Οι Έλληνες σημαιφόροι στις τελετές λήξης την τελευταία 20ετία:

2016 Κατερίνα Στεφανίδη (στίβος)
2012 Σπύρος Γιαννιώτης (κολύμβηση)
2008 Χρυσοπηγή Δεβετζή (στίβος)
2004 Πύρρος Δήμας (άρση βαρών)
2000 Κώστας Κεντέρης (στίβος)
1996 Νίκος Κακλαμανάκης (ιστιοπλοΐα)

Για τρίτη φορά ακούστηκε στο Ρίο ο Εθνικός μας Υμνος αυτή τη φορά για χάρη της Κατερίνας Στεφανίδη, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης μας στο άλμα επί κοντώ ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου τα ξημερώματα, λάμποντας από χαρά για το θρίαμβό της. Το μετάλλιο απένειμε στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια μια γυναίκα-θρύλος του στίβου, η Πολωνή Ιρένα Σεβίσκα.

Χαμογελαστή χαιρέτησε τον κόσμο που την αποθέωσε μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ρίο, ενώ φανερά συγκινημένη τραγούδησε τον εθνικό ύμνο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη αναδείχθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης σε έναν συγκλονιστικό τελικό τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν και πέταξε στα 4,85 μέτρα!

Το χρυσό της μάλιστα, που προστέθηκε στα άλλα δύο, ιδίου χρώματος που κατακτήθηκαν στο Ρίο κ αποτελεί την πέμπτη καλύτερη επίδοση ελληνικής αποστολής σε Ολυμπιακούς Αγώνες (το πρώτο χρυσό στο Ρίο κατακτήθηκε από την Αννα Κορακάκη στη σκοποβολή και το δεύτερο από τον Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους).

Συνολικά, η Ελλάδα στο Ρίο κατέκτησε έξι μετάλλια, τρία χρυσά, ένα αργυρό και δύο χάλκινα.

 

http://mignatiou.com/2016/08/mia-kali-protasi-tou-stavrou-theodoraki-na-akoustoun-i-olimpionikes-sti-vouli/

http://mignatiou.com/2016/08/apotheosi-gia-tin-katerina-stefanidi-den-fteo-gia-tin-apousia-tis-elena-isinmpageva/

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: