Απίστευτο! ΕΝΦΙΑ 1.028.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Άσυλο Ανιάτων




Έκκληση στην πολιτεία να επιτρέψει στο Άσυλο Ανιάτων να συνεχίσει να επιτελεί το κοινωνικό του έργο, απεύθυνε η κ. Ιωάννα Ηλιάδη, πρόεδρος του δ.σ. του Ασύλου, το οποίο καλείται εφέτος να πληρώσει ΕΝΦΙΑ ύψους 1.028.000 ευρώ!

Ο “φουσκωμένος” ΕΝΦΙΑ είναι απόρροια της ακίνητης περιουσίας του Ασύλου -από τα αρχαιότερα Κοινωφελή Μη Κερδοσκοπικά Σωματεία στην Ελλάδα- η οποία προέρχεται από δωρεές ιδιωτών. Ωστόσο, από τα 887 ακίνητα, τα 396 παραμένουν ανοίκιαστα και δεν αποφέρουν το παραμικρό έσοδο στο ίδρυμα.

“Προσπαθούμε να επιβιώσουμε με στόχο τη συνέχιση της περίθαλψης των ασθενών μας. Από τα έσοδα που έχουμε, το κράτος παίρνει το 84% πίσω μέσα από φορολογία εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ. Προφανώς, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στους ασθενείς μας. Προτεραιότητά μας είναι τα φάρμακά τους και το φαγητό τους, και στη συνέχεια η πληρωμή των εργαζομένων” τόνισε η κ. Ηλιάδη μιλώντας στο Mega.

Όπως αναφέρεται σε επιστολή του Ασύλου Ανιάτων, στο σύνολο των 887 ακινήτων ο περσινός ΕΝΦΙΑ ανερχόταν σε 908.839 ευρώ και ο φετινός σε 1.028.000 ευρώ, παρά το γεγονός πως δεν έχει αυξηθεί η περιουσία του ιδρύματος.

Στο Άσυλο περιθάλπονται 180 ασθενείς με βαριά κινητικά προβλήματα και απασχολούνται 112 εργαζόμενοι, οι οποίοι παρέχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση και ειδική περιποίηση.

Στα 123 χρόνια λειτουργίας του, αναφέρει το Άσυλο, δεν έχει πάρει ούτε βοήθεια από το κράτος η την Ευρωπαϊκή Ένωση και τώρα ζητά από το κράτος να αντιμετωπιστεί ως φιλανθρωπικό σωματείο που θέλει να συνεχίσιε α προσφέρει σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: