Σφαγίασαν τον καθολικό ιερέα: Επίθεση με μαχαίρια σε εκκλησία της Νορμανδίας




Η γαλλική αστυνομία εξουδετέρωσε δύο άνδρες που οπλισμένοι με μαχαίρι είχαν συλλάβει ομήρους σε εκκλησία της Νορμανδίας, ανακοίνωσαν αστυνομικές πηγές. Το έγκλημα έγινε στην εκκλησία Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ στη Ρουέν.

Ο ιερέας, που κρατείτο όμηρος έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με αστυνομική πηγή που διευκρίνισε ότι οι δράστες του έκοψαν τον λαιμό.

Την υπόθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική εισαγγελία.

Οι δράστες της επίθεσης στην εκκλησία του Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ, στη Νορμανδία, είναι «δύο τρομοκράτες που δήλωσαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ από τον τόπο της επίθεσης.

«Αυτοί που επλήγησαν είναι οι καθολικοί, αλλά επίσης αυτό αφορά τους Γάλλους στο σύνολό τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, καλώντας τους Γάλλους να ενωθούν απέναντι στην τρoμοκρατία και να συγκροτήσουν «ένα μέτωπο που κανείς να μην μπορεί να διαρρήξει».

Ολα ξεκίνησαν όταν δύο δράστες, αγνώστων προς το παρόν στοιχείων, εισέβαλαν στην εκκλησία με μαχαίρια και έπιασαν ομήρους πέντε ανθρώπους, στο χωριό Saint-Etienne-du Rouvray της Νορμανδίας, βόρεια της Γαλλίας: Εναν παπά, δύο καλόγριες και δύο πιστούς. Μια άλλη καλόγρια κατόρθωσε να εγκαταλείψει το σημείο και να ζητήσει βοήθεια.

Επιτόπου έφτασε άμεση δύναμη της αστυνομίας και κλήθηκαν οι ειδικές δυνάμεις. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης της αστυνομίας οι δύο δράστες έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών, μόλις βγήκαν στην πόρτα της εκκλησίας. Είχαν όμως δολοφονήσει τον ιερέα και έναν πιστό, κόβοντάς τους το λαιμό με τα μαχαίρια. Σύμφωνα με το Le Point, οι δύο ένοπλοι φώναζαν «ISIS» μπαίνοντας στην εκκλησία. Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει και δεύτερος πιστός.

Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι οι δύο δράστες μπήκαν στην εκκλησία την ώρα της λειτουργίας. Παρόντες ήταν ο υπέργηρος ιερέας και τέσσερις πιστοί, εκ των οποίων δύο καλόγριες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η Le Figaro, τουλάχιστον ο ένας από τους δράστες είχε γένια και φορούσε chachia, το μικρό μάλλινο καπελάκι που φοράνε οι μουσουλμάνοι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, Παρίσι, Γαλλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: