Ανησυχία για την Ελλάδα… «…Παραμένω όμηρος ενός παράλογου κράτους..»




Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΓΓΑΡΗ*

Δεκαπέντε νέες «παρεμβάσεις»  στην φορολογία έως το τέλος του έτους φέρεται να εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών με πρώτο «κύμα» τα φορονομοσχέδια για κάρτες, αδήλωτο χρήμα και λαθρεμπόριο.

Αυτά σε μια χώρα που, 6 χρόνια μετά την μνημονιακή-μεταρρυθμιστική της  πορεία, προσπαθεί ακόμα να καθορίσει (βλ. ΠΟΛ 1094/16 ) εκπιπτόμενες δαπάνες !

Ανησυχία ωστόσο προκαλεί η νέα κατασχετο-εισπρακτική επίθεση που αποβλέπει στην εκπλήρωση συγκεκριμένων δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί με το τεχνικό μνημόνιο της πρώτης αξιολόγησης !

Ανησυχία προκαλεί, το να καλείται κάποιος να θυμηθεί σε τι αφορά μια κατάθεση πχ 1854 ευρώ που έχει γίνει προ 15ετίας (εύστοχο άρθρο του συναδέλφου μου κ. Π. Παντελή)

Ανησυχία προκαλεί, η σημαντική αύξηση πρόσθετων φόρων και προστίμων του ΚΕΦΟΜΕΠ και του ΚΕΜΕΕΠ με μέσο φόρο 1 εκατ. ευρώ από κάθε «άνοιγμα» λογαριασμών !

Ανησυχία προκαλεί, η πρόσφατη δήλωση του κ. Δ. Δασκαλόπουλου: «… Παραμένω όμηρος ενός παράλογου κράτους..»  αναφερόμενος στην παράταση της προληπτικής δέσμευσης των λογαριασμών του και της περιουσίας του,  εφόσον του ζητείται να δικαιολογήσει 1.700 συναλλαγές από 10 διαφορετικές τράπεζες Ελλάδας και εξωτερικού από το 2000!

Και να φανταστείτε ότι συγκεκριμένος προφανώς  διαθέτει οργανωμένο λογιστήριο και επαρκές νομικό επιτελείο….

  • Δημήτρης Τσαγκάρης, Οικονομολόγος ΜΑ- Λογιστής Α’, Σύμβουλος Έκδοσης Περιοδικού ΛΟΓΙΣΤΗΣ – [email protected]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: