Αντιαρματικά όπλα του Αμερικανικού στρατού κατέχει το ΡΚΚ, λέει η πανικόβλητη Άγκυρα




Σουηδικής κατασκευής αντιαρματικό εκτοξευτή ΑΤ-4 των 84 mm που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές δυνάμεις κυρίευσαν οι τουρκικές δυνάμεις μετά από σύγκρουση με το ΡΚΚ στην περιοχή του Νουσαϊμπίν της επαρχίας Μαρντίν.

Το όπλο βρέθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή. Το ΑΤ-4 κατασκευάζεται από την σουηδική Saab Bofors Dynamics και είναι από τα πλέον διαδεδομένα όπλα της κατηγορίας του παγκοσμίως, εξοπλίζοντας και τον Αμερικανικό στρατό.

Πρόσφατα στέλεχος του PYD των Κούρδων της Συρίας είχε αναφέρει πως η οργάνωση ενισχύεται με αμερικανικό και ευρωπαϊκό οπλισμό για τον αγώνα κατά του ΙΚ. Πιθανόν μέρος του οπλισμού να κατέληξε στα χέρια του ΡΚΚ.

Οι σχέσεις Ουάσινγκτον και Άγκυρα είναι ιδιαίτερα τεταμένες με αφορμή ακριβώς την αμερικανική υποστήριξη προς το PYD και το στρατιωτικό του σκέλος το YPG. Οι Αμερικανοί θεωρούν τους Κούρδους ως τους πλέον αξιόμαχους συμμάχους στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών.

Οι ΗΠΑ αρνούνται ότι προμήθευσαν με οπλισμό του YPG στην Συρία και ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε κάνει λόγο μόνο για «συμβουλευτικό ρόλο των ΗΠΑ».

Ωστόσο η Άγκυρα αντιδρά έντονα καλώντας μάλιστα τους Αμερικανούς να διαλέξουν μεταξύ της Τουρκίας ή των Κούρδων.

http://www.dailysabah.com/war-on-terror/2016/06/01/turkish-military-seizes-us-sweden-made-at-4-anti-tank-weapon-from-pkk-terrorists

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: