Κύπρος: Αιματηρή συμπλοκή με τέσσερις νεκρούς στην Αγία Νάπα, πόλεμος φατριών




Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν σε μια ανταλλαγή πυρών στο τουριστικό θέρετρο Αγία Νάπα της Κύπρου χθες το βράδυ, ανακοίνωσε η αστυνομία, σε ένα επεισόδιο που πιθανόν σχετίζεται με τοπικές συμμορίες.

Η αστυνομία απέφυγε να κάνει εικασίες για τα αίτια του εγκλήματος, αλλά φαίνεται να αποκλείεται κάθε ενδεχόμενο να επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Η δημόσια κυπριακή ραδιοφωνία ανέφερε πως οι νεκροί είναι τέσσερις, μεταξύ αυτών κι ένας επιχειρηματίας. Τα σοβαρά εγκλήματα σπανίζουν στην Κύπρο, η οποία προσελκύει πάνω από 2 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο, κυρίως από τη Δυτική Ευρώπη. Υπάρχουν όμως σποραδικά επεισόδια βίας μεταξύ συμμοριών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος:

Ανάμεσα στα τέσσερα επιβεβαιωμένα θύματα, είναι ο γνωστός επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης του οποίου ο πατέρας είχε επίσης δολοφονηθεί.

Από τις πρώτες πληροφορίες, την ώρα του μακελειού ο Καλοψιδιώτης εξερχόταν από μπαρ της Αγίας Νάπας μαζί με φρουρούς και φίλους του.

Άγνωστος άντρας ο οποίος φορούσε κουκούλα, τον προσέγγισε, ανέσυρε όπλο και το πυροβόλησε. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους φρουρούς του επιχειρηματία, για να πέσει ο δράστης νεκρός.

‘Ενας αστυνομικός, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον επιχειρηματία, έπεσε επίσης νεκρός, ενώ υπάρχουν και δύο σοβαρά τραυματίες, ένας εκ των οποίων επίσης αστυνομικός.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα που έπεσε νεκρή, είναι η σύζυγος του αστυνομικού που σκοτώθηκε, ενώ συνοδεύονταν και από τα δύο παιδιά τους.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πέμπτο νεκρό, πιθανότητα συνεργό του πρώτου εκτελεστή.

Στο κέντρο της Αγίας Νάπας επικρατεί τεράστια αναστάτωση.

Οι τραυματίες διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ενώ η σκηνή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες άρχισαν έρευνες.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: