Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων




Οι συνεχιζόμενες διεργασίες για την Προεδρία της Βουλής και η άτυπη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων, η απόρριψη της μεσολάβησης της Υπουργού Εργασίας για τα αεροδρόμια, η εμφάνιση σήμερα στο Κακουργιοδικείο του ΠτΔ ως μάρτυρα υπεράσπισης στην υπόθεση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου και οι οικονομικές καταστάσεις των κομμάτων είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η “Αλήθεια” στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο “Ο ΔΗΣΥ θ` αποφασίσει στο `τσακ`” και γράφει ότι το Πολιτικό Γραφείο προκρίνει την υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου για την ΠτΒ ωστόσο συνεδριάζει εκ νέου μεσημέρι Πέμπτης για τελική απόφαση. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ ότι δεν είναι ικανοποιημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα των Βουλευτικών και σημειώνει πως πρέπει να αποφευχθεί η εσωστρέφεια. Η “Α” σε άλλο της ρεπορτάζ αναφέρει ότι μηχάνημα για θαλασσαιμικούς είναι σε απραξία εδώ και δύο χρόνια και ότι η Επίτροπος Διοικήσεως ετοίμασε έκθεση ύστερα από παράπονο.

“Θρίλερ με μωρό δύο ημερών” είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της “Σημερινής” που αναφέρει πως νεογέννητο αγοράκι πρέπει να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Ισραήλ για επέμβαση καρδίας σήμερα και γίνεται αγώνας χρόνου για να αρθούν τα γραφειοκρατικά κωλύματα.Αλλού αναφέρει πως το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ προκρίνει Αβέρωφ Νεοφύτου για την ΠτΒ αλλά τελική απόφαση θα ληφθεί την Πέμπτη. Επίσης η “Σ” γράφει πως σήμερα ο ΠτΔ καταθέτει στο Κακουργιοδικείο για την υπόθεση του τέως Βοηθού ΓΕ Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Ο “Φιλελεύθερος” με τίτλο στο κύριό του θέμα “Πρόβα για συναίνεση” γράφει πως το σκηνικό για την ΠτΒ είναι ακόμη ρευστό και τα κόμματα καταβάλλουν προσπάθεια να τα βρουν διαδικαστικά για να ανατραπεί ο πολυκερματισμός. Αλλού αναφέρει πως γυναίκα από την Δομινικανή Δημοκρατία η οποία πριν από επτά χρόνια έπεσε θύμα εμπορίας από ιδιοκτήτη καμπαρέ σέρνει τον προαγωγό της στα δικαστήρια. Επίσης ο “Φ” αναφέρει ότι μόνο τρία κοινοβουλευτικά κόμματα υπέβαλαν τις οικονομικές τους καταστάσεις.

“Αιτία απεργίας οι αυθαιρεσίες στα αεροδρόμια” είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της “Χαραυγής” που αναφέρει ότι ακόμα και με απεργιακά μέτρα προειδοποιούν οι εργαζόμενοι αν εταιρεία LGS προχωρήσει σε αποκοπές 4,8% λόγω μείωσης του τιμαρίθμου. Αλλού αναφέρει πως ο ΠτΔ εμφανίζεται στο Κακουργιοδικείο ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ρίκκου Ερωτοκρίτου. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει πως ξεκαθαρίζει η διαδικασία για την εκλογή ΠτΒ σε άτυπη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων.

“Καθυστέρηση στα εισιτήρια της Colbat Air εν αναμονή της άδειας” είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της αγγλόγλωσσης “Cyprus Mail” που αναφέρει ότι η νέα αεροπορική εταιρεία δεν έχει άδεια για έκδοση εισιτηρίων και έτσι καθυστερεί η έναρξη των πτήσεων. Αλλού αναφέρει πως η Αστυνομία διερευνά το περιστατικό της θανάτωσης οικογένειας αλεπούδων από κυνηγό που `πόσταρε` τις φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε άλλο ρεπορτάζ η εφημερίδα φιλοξενεί φωτογραφία από τα γεννητούρια της καμηλοπάρδαλης στον ζωολογικό κήπο της Πέγειας και σχετικό ρεπορτάζ.

Η εβδομαδιαία “Οικονομική Καθημερινή” στο κύριό της θέμα με τίτλο “Νόμος για στεγαστικά δάνεια θωρακίζει τους καταναλωτές” αναφέρει ότι στο τελικό στάδιο προετοιμασίας βρίσκεται εναρμονιστικό νομοσχέδιο που θα διέπει όλα τα ζητήματα γύρω από την στεγαστική πίστη. Σε άλλο δημοσίευμα γράφει πως οι ΗΠΑ προειδοποιούν για τρομοκρατικές επιθέσεις στο Γιούρο της Γαλλίας. Επίσης αναφορά γίνεται στη θητεία των συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών που λήγει τον Ιούνιο και τις διαβουλεύσεις που γίνονται.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: