“Ενθαρρυντική πρόοδο” βλέπει πάλι ο Αναστασιάδης μετά την συνάντηση με Ακιντζί




Ενθαρρυντική χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης την πρόοδο που παρουσιάζεται επί του παρόντος για όσα κεφάλαια συζητούνται στις διαπραγματεύσεις, όμως απομένουν ακόμη σημαντικά θέματα.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την επιστροφή του από τις διαπραγματεύσεις, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «είναι εννέα οι δέσμες των θεμάτων που θα συζητηθούν, συνεπώς δεν μπορεί να καταλήξει κανένας σε ασφαλή συμπεράσματα από την πρόοδο που παρατηρείται στην παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων».

Ανέφερε επίσης ότι ο προγραμματισμός που έχει γίνει για τις επόμενες συναντήσεις με τον Τ/κ ηγέτη, μέχρι και τις 29 Ιουλίου, περιλαμβάνει έξι συνολικά συναντήσεις.

Ερωτηθείς σχετικά με την τουρκική προσφορά για βοήθεια στην κατάσβεση των πυρκαγιών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «δεν μπορούσε κάποιος να ενεργεί ανεξάρτητα από τις υπόλοιπες δυνάμεις ή ακόμα και να ανεφοδιάζεται ενδεχόμενα από παράνομα αεροδρόμια», ενώ σημείωσε ότι ο Τ/Κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί «ενεργούσε από γνήσιο ενδιαφέρον για την κοινή μας πατρίδα».

Είπε εξάλλου ότι κατά την πρόσφατη προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή της Σολέας, ο ίδιος δεν διαπίστωσε έλλειψη συντονισμού, ενώ συμπλήρωσε ότι «αν διαπιστωθεί ότι απαιτούνται μεταρρυθμίσεις, θα γίνουν» στη βάση εκθέσεων των αρμοδίων, προσθέτοντας ότι θα ζητηθεί και εμπειρογνωμοσύνη.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: