Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποκλείει να υπάρξει “μεγάλη κρίση” στην Ελλάδα φέτος




Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι δεν αναμένει να υπάρξει φέτος “μεγάλη κρίση” στην Ελλάδα, η οποία διεξάγει συνομιλίες με τους δανειστές για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος, προκειμένου να αποδεσμευτούν νέα δανειακά κεφάλαια.

“Δεν θα έχουμε μεγάλη κρίση στην Ελλάδα αυτή τη χρονιά”, δήλωσε ο Σόιμπλε προσθέτοντας ότι στην Ελλάδα έχει σημειωθεί ορατή πρόοδος.

Πηγές είπαν χθες στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι οι συνομιλίες για την αξιολόγηση προχωρούν αργά και δεν προβλέπεται να υπάρξει συμφωνία στην έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 9 Μαΐου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερς Βερολίνο, Germany

Δεν είμαστε σε κρίση με την Ελλάδα, καμία σχέση με το 2015, δηλώνει ο Μοσκοβισί

Η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου για το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018, ήταν συμφωνία έναντι όλων, τόνισε ο Επίτροπος Μοσκοβισί, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στις ελληνικές διαπραγματεύσεις και το επικείμενο Eurogroup της 9ης Μαΐου, κατά την παρουσίαση των εαρινών οικονομικών προβλέψεων της Κομισιόν, αναφέρει το ΚΥΠΕ.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και πως “δεν είμαστε στο 2015, δεν είμαστε σε καθεστώς κρίσης”. Σημείωσε ότι οι προβλέψεις για ανάπτυξη στην Ελλάδα θα υλοποιηθούν μόνο αν υπάρξει θετική κατάληξη στην αξιολόγηση που τρέχει και πως έχει πραγματοποιηθεί ήδη μεγάλη πρόοδος – και πως δεν επηρεάζονται οι συζητήσεις από τις σημερινές προβλέψεις.

Ο Eπίτροπος επισήμανε ότι “έχουμε Εurogroup τη Δευτέρα για αυτό το θέμα” και πως “συζητάμε ήδη τις μεταρρυθμίσεις στις συντάξεις, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, τη δημιουργία ανεξάρτητης φορολογικής διοίκησης και τη μεταρρύθμιση στη φορολογία εισοδήματος”. Σε αυτά τα θέματα υπάρχει μεγάλη πρόοδος επεσήμανε.

Σε σχέση με το 2ο κομμάτι μέτρων, ο Επίτροπος έκανε λόγο για ένα μηχανισμό με νομοθετημένο αυτοματισμό που θα οδηγεί σε αποτελεσματικά μέτρα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: