Φωκαΐδης: Η Εθνική Φρουρά παραμένει η κύρια δύναμη αποτροπής έναντι κάθε απειλής




Η Εθνική Φρουρά ήταν και παραμένει η κύρια δύναμη αποτροπής έναντι οποιασδήποτε απειλής, τόνισε ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης εξηγώντας πως είναι γι’ αυτό η Κυβέρνηση ενισχύει, αναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει την Εθνική Φρουρά μέσα από την υλοποίηση του σχεδίου αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού, «το οποίο προνοεί νέα δομή δυνάμεων στα πρότυπα σύγχρονων στρατών, την απόκτηση επιχειρησιακών μέσων και οπλικών συστημάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη και βεβαίως την πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών, μια διαδικασία που ακολουθείται σε όλους τους σύγχρονους στρατούς».

Ο κ. Φωκαΐδης, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, παρευρέθηκε στον επίσημο εορτασμό του Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Στρατού Ξηράς, στο στρατόπεδο «Σταύρου Στυλιανίδη» στον Κόρνο. Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας εξήγησε ότι η υλοποίηση του σχεδίου αυτού που είναι το πιο σημαντικό σχέδιο εκσυγχρονισμού από γενέσεως της Εθνικής Φρουράς, «θα καταστήσει την Εθνική Φρουρά ικανή να ανταποκριθεί με μεγαλύτερη επάρκεια και ενισχυμένες δυνατότητες στο σύγχρονο γεωπολιτικό περιβάλλον και να μπορεί να αντιμετωπίσει νέες σύγχρονες απειλές», αναφέρει ο Φιλελεύθερος.

Και υπέδειξε ότι «η υλοποίηση του σχεδίου αυτού εξαρτάται πρωτίστως από το ίδιο το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, το οποίο καλείται μέσα από ένα συντεταγμένο πλαίσιο υλοποίησης να συμβάλει στην ενίσχυση και αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς». Εξέφρασε τέλος την πεποίθηση ότι με την υλοποίηση του σχεδίου «θα έχουμε μια Εθνική Φρουρά που θα έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, τόσο σε ό,τι αφορά τις επιχειρησιακές της δυνατότητες και την καθημερινή της λειτουργία, όσο και στο κύρος και στην αξιοπιστία της γενικότερα ως παράγοντας ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Μια ισχυρή Εθνική Φρουρά, όπως πρόσθεσε «που θα μπορεί να συνεχίζει τον αγώνα για την προάσπιση της πατρίδας, των κυριαρχικών της δικαιωμάτων αλλά βεβαίως και την ενίσχυση της διαπραγματευτικής μας δυνατότητας προκειμένου να επιτύχουμε μια λύση αποδεκτή, βιώσιμη και λειτουργική, που να προσφέρει εχέγγυα ασφάλειας στον κυπριακό Ελληνισμό».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: