Κατανόηση Ολάντ… Η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και καιρό, του τόνισε ο Αλέξης




ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Το ότι η συμφωνία για την αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει την ερχόμενη εβδομάδα, φέρεται ως η κοινή εκτίμηση Ολάντ- Τσίπρα κατά τη σημερινή συνάντησή τους στο Παρίσι.

Η συνάντηση διήρκεσε μια ώρα περίπου και κατά ένα μέρος, Τσίπρας και Ολάντ είχαν συνομιλία τετ-α-τετ, χωρίς την παρουσία των συμβούλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος Πρόεδρος έδειξε πλήρη κατανόηση για τις ελληνικές θέσεις, αποδέχθηκε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις της και ότι είναι πλέον θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο Φρανσουά Ολάντ αποχαιρέτησε με θερμό εναγκαλισμό τον Αλέξη Τσίπρα, συνοδεύοντάς τον έως το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί αύριο στο Στρασβούργο, όπου θα έχει συνάντηση και γεύμα το μεσημέρι, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ο οποίος υποδέχθηκε τον Αλέξη Τσίπρα στον αυλόγυρο του Μεγάρου των Ηλυσίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θα εξηγήσει στο Γάλλο Πρόεδρο, ότι η συμφωνία για την αξιολόγηση, θα είχε κλείσει εδώ και καιρό, εάν οι διαφωνίες των θεσμών δεν είχαν προκαλέσει καθυστερήσεις.

Κάθε καθυστέρηση προκαλεί κόστος στην ελληνική οικονομία και αστάθεια στην Ευρώπη θα μεταφέρει ο πρωθυπουργός

και θα υποστηρίξει, βάσει στοιχείων, ότι η Ελλάδα τα έχει τελικά πάει καλύτερα απ’ ότι αναμενόταν και δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα.

Σχετικά με το ΔΝΤ η ελληνική πλευρά θα υπογραμμίσει ότι το ΔΝΤ προέβλεπε ύφεση 2,3% ενώ εχθές ανακοίνωσε ύφεση 0,2%.

Η Ελλάδα διεκδικεί το δικαίωμα να αποφασίζει για το πως τα κατανέμει τα βάρη μέσω των νομοσχεδίων που ψηφίζει, θα μεταφέρει επίσης ο πρωθυπουργός στον Γάλλο Πρόεδρο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – της Ολυμπίας Τσίπηρα Παρίσι, France

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: