Έρευνα και στην Κύπρο για τα Panama Papers θέλει η κυβέρνηση




Η κυπριακή κυβέρνηση καλεί τις αρμόδιες Εποπτικές Αρχές και τις επαγγελματικές ομάδες να διερευνήσουν άμεσα το θέμα που προέκυψε με τα λεγόμενα έγγραφα του Παναμά, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν με καθ` οιονδήποτε τρόπο εμπλέκονται ή όχι σε παράνομες ενέργειες οποιεσδήποτε κυπριακές εταιρείες, αναφέρεται σε δήλωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Στη δήλωση αναφέρεται πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε απάντηση των δηλώσεων του ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφορικά με τα λεγόμενα έγγραφα του Παναμά, επιθυμεί να δηλώσει πως “η Κυβέρνηση θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την ανησυχία που εκφράζει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ έστω και αν οι υπό διερεύνηση υποθέσεις ανάγονται στο παρελθόν. Σε αυτό το πλαίσιο καλεί τις αρμόδιες Εποπτικές Αρχές και τις επαγγελματικές ομάδες να διερευνήσουν άμεσα το θέμα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν με καθ` οιονδήποτε τρόπο εμπλέκονται ή όχι σε παράνομες ενέργειες οποιεσδήποτε κυπριακές εταιρείες”, προστίθεται.

`Οπως αναφέρεται, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει να καταστήσει σαφές ότι επιθυμία της Κυβέρνησης είναι η Κυπριακή Δημοκρατία να παραμείνει ως υψηλού επιπέδου κέντρο παροχής υπηρεσιών και επιχειρηματικότητας μακρά από έκνομες πρακτικές, αναφέρεται.

Θέλει ταυτόχρονα, όμως, σημειώνεται, να τονίσει ότι τα τελευταία χρόνια η Κυπριακή Δημοκρατία έχει κάνει άλματα υιοθετώντας πλήρως όλες τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: