Συριακή προέλαση στην Παλμύρα: Θα συνεχίσουμε τις επιδρομές δηλώνει η Μόσχα




Συριακά στρατεύματα με τη συνδρομή ρωσικής αεροπορικής υποστήριξης πέτυχαν σημαντικά εδαφικά κέρδη δυτικά της πόλης Παλμύρα που τελεί υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε σήμερα ο τηλεοπτικός σταθμός αλ-Μανάρ της Χεζμπολάχ.

Ο σταθμός μετέδωσε πως τα συριακά στρατεύματα υποστηρίζονταν από “βαριά αεροπορική κάλυψη από ρωσικά αεριωθούμενα”.

Η Ρωσία θα συνεχίσει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων τρομοκρατών στη Συρία παρά την αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους της στρατιωτικής της δύναμης, δήλωσε, παράλληλα, ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας, στρατηγός Νικολάι Πανκόφ, από τη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη βορειοδυτική Συρία.

“Είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλάμε για νίκη επί των τρομοκρατών. Η ρωσική αεροπορία έχει αποστολή να συνεχίσει τις επιδρομές της εναντίον στόχων τρομοκρατών”, τόνισε, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. “Μια πραγματική πιθανότητα τερματισμού της βίας έχει διαφανεί”, υπογράμμισε ωστόσο, την επόμενη της αιφνιδιαστικής ανακοίνωσης του Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος αποφάσισε να τερματιστεί η ανάπτυξη του μεγαλύτερου μέρους του ρωσικού στρατού στη Συρία.

Το πρωί, ένα πρώτο μέρος μεταγωγικών αεροσκαφών Τ-154 και βομβαρδιστικών Su-34 αναχώρησε για τη Ρωσία, στο πλαίσιο της αποχώρησης αυτής, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο προσωπάρχης του Κρεμλίνου Σεργκέι Ιβανόφ προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η απόσυρση στρατιωτικού εξοπλισμού στο πλαίσιο της αποχώρησης των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία, δεν αφορά τα “πλέον σύγχρονα” ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας που έχει αναπτύξει η χώρα, χωρίς να διευκρινίσει αν πρόκειται για αντιπυραυλικές συστοιχίες S-400. “Διατηρούμε ένα δραστικό σύστημα ασφάλειας για την στρατιωτική δύναμη που παραμένει στη Συρία, κυρίως με μέσα προστασίας στο έδαφος, στη θάλασσα και στον αέρα, πρόσθεσε, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Πανκόφ, το αποτελεσματικό έργο των ρωσικών και συριακών δυνάμεων “κατάφερε σημαντικές απώλειες στους τρομοκράτες, διατάραξε την οργάνωσή τους και υπονόμευσε τη οικονομική τους δυναμική”.
Η Μόσχα άρχισε στις 30 Σεπτεμβρίου τις αεροπορικές της επιδρομές εναντίον “στόχων τρομοκρατών” στη Συρία, υποστηρίζοντας τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ. Από την έναρξη της επέμβασης αυτής, η Μόσχα είχε αναπτύξει περίπου 50 μαχητικά αεροπλάνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερς, Γαλλικό Πρακτορείο, Sputnik,Βηρυτός, Λίβανος, Μόσχα, Ρωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: