Όλα ανοικτά σε Ασφαλιστικό μετά την συνάντηση Κατρούγκαλου-εκπροσώπων δανειστών




Σε τέσσερις θεματικές ενότητες θα γίνει η συζήτηση μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των επικεφαλής του κουαρτέτου, όπως έγινε γνωστό αμέσως μετά τη συνάντηση του Γ. Κατρούγκαλου νωρίτερα.

Στην πρώτη ενότητα θα συζητηθούν η εθνική σύνταξη και τα ποσοστά αναπλήρωσης, δηλαδή η αρχιτεκτονική του συστήματος. Στη δεύτερη ενότητα θα συζητηθούν οι προτάσεις για τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει επανυπολογισμό συντάξεων και προσωπική διαφορά και η τέταρτη ενότητα τις επικουρικές συντάξεις, αναφέρει το Mega.

Η επόμενη συνάντηση του κουαρτέτου με τον Γ. Κατρούγκαλο θα γίνει το Σάββατο στις 11:30, ενώ ο υπουργός Εργασίας μιλώντας σε δημοσιογράφους επεσήμανε ότι η ελληνική πλευρά επιθυμεί να προχωρήσει η συζήτηση στις τρεις πρώτες ενότητες και να συζητηθούν ξεχωριστά τα όσα αφορούν στις συντάξεις.

Τα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ότι οι δανειστές ζητούν μεγαλύτερη αποδοτικότητα του συστήματος, κάτι που σημαίνει μείωση κύριων συντάξεων, ενώ η ελληνική πλευρά επιμένει στον αναδιανεμητικό χαρακτήρα.

Επίσης οι προτάσεις για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες δεν έχουν εγκριθεί και παραμένουν υπό διαπραγμάτευση, ενώ δεν υπάρχει απάντηση στην πρόταση για αύξηση των εισφορών κατά 1-1,5 μονάδα στις επικουρικές.

Οι δανειστές μέχρι στιγμής δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους για την ποσοτικοποίηση των ελληνικών προτάσεων. Και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Κατρούγκαλος αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα για “να μην μας βγει ξαφνικά κανένας παπάς”.

Αύριο στις 17.30 θα συζητηθούν φορολογία εισοδήματος και φορολογικές κλίμακες, ενώ στις 7:30 θα συζητηθεί το αγροτικό.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: