Γαβράς: Θετικό η ενωμένη Ευρώπη, να αλλάξουμε το ότι δεν είναι πλέον δημοκρατική




O σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς  σχολιάσε την πρόσφατη τοποθέτησή του στο Δ.Σ του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κατόπιν ερωτήματος του ΑΠΕ/ΜΠΕ .

«Ισως να έχω κι εγώ μερικές ιδέες και να μπορέσω να συμβάλω στη προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό. Εκεί, γνωρίζουν μόνο την αρχαία Ελλάδα , τα επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων. Δεν έχουν ιδέα για τους σύγχρονους Έλληνες και τα επιτεύγματα τους στην τέχνη, στην καθημερινότητα… Βεβαίως χρειάζονται χρήματα για ολα αυτά, αλλά, ελπίζω να μπορέσω να συμβάλω με τη βοήθεια και του καθηγητή κ.Τσουκαλά ο οποίος είναι σοβαρός και άξιος άνθρωπος» δήλωσε ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς όταν του ζητήθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ να σχολιάσει την πρόσφατη τοποθέτησή του στο Δ.Σ του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Απο τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται απο χθες το βράδυ προκειμένου να συμμετάσχει σε διημερίδα που διοργανώνει η Σχολή Δικαστών με θέμα «Δικαιοσύνη και Κινηματογράφος» (στο πλαίσιο της διημερίδας προβλήθηκε στο «Ολύμπιον» η ταινία του «Ζ» -για την υπόθεση Λαμπράκη, ενω ο ίδιος ο σκηνοθέτης θα μετάσχει το απόγευμα σε σχετική συζήτηση), ο κ.Γαβράς έδωσε το πρωί σήμερα masterclass στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (το διοργάνωσε εμβόλιμα το ΚΘΒΕ “εκμεταλλευόμενο” την παρουσία του κ.Γαβρα στην πόλη) για τους σπουδαστές του τμήματος θεάτρου και κινηματογράφου της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ και του ΑΠΘ.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: