Δρίτσας: “Η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη για τα χειρότερα”




Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να προετοιμαστεί και για το χειρότερο σενάριο, τόνισε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να δημιουργήσει μόνιμους και πολυπληθείς καταυλισμούς, γιατί όπως είπε «είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστεί κανείς χώρους με 10.000 άτομα» και επισήμανε ότι τα κέντρα καταγραφής έχουν ένα χαρακτήρα μεταβατικό και προαναχωρησιακό. Πρόσθεσε ότι το κράτος μπορεί να σχεδιάσει χώρους μόνιμης εγκατάστασης των προσφύγων και μεταναστών, αλλά «δεν πρέπει να κάνουμε εμείς κάτι τέτοιο τώρα».

Εκτίμησε δε, πως το γεγονός ότι οι πρόσφυγες δεν επιθυμούν να μείνουν εδώ, αποτελεί μια ασφαλιστική δικλείδα και σημπλήρωσε: «αν γίνει με τις ευρωπαϊκές χώρες μια δίκαιη κατανομή, τότε και σε εμάς θα πρέπει να επιλεγεί ένας αριθμός που θα παραμείνει».

Μπορεί γι’ αυτόν τον μήνα να έχουμε πιεστικότερο πρόβλημα για την Ελλάδα, σημασία έχει για τη δύσκολη περίοδο να υπάρξει οργάνωση ώστε οι συνέπειες να είναι μικρότερες, είπε ο κ. Δρίτσας, ενώ εκτίμησε ότι «δεν μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μείωση των ροών».

Τέλος, ο κ. Δρίτσας ανέφερε πως η Ελλάδα ζήτησε έκτακτη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση τόσο για τις ήδη υπάρχουσες προσφυγικές ροές, όσο και για τους ανθρώπους που τελικά θα παραμείνουν στην Ελλάδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-WWW.AMNA.GR., Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: