Με Μέρκελ συναντήθηκε ο Τσίπρας για το προσφυγικό και την αξιολόγηση




Στο περιθώριο της Διάσκεψης Δωρητών για τη Συρία που πραγματοποιείται σήμερα στο Λονδίνο, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνάντησε κατ’ ιδίαν τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Κατά την συνάντησή τους συζητήθηκαν η πορεία του ελληνικού προγράμματος και η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.
Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την κ. Μέρκελ σχετικά με τα θετικά στοιχεία που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, όπως και για την πρόταση ασφαλιστικής μεταρρύθμισης εν αναμονή της απάντησης των Θεσμών. Επίσης, επισημάνθηκε η σημασία της ταχείας και επιτυχούς ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Συμφωνήθηκε ότι ο Φεβρουάριος αποτελεί κρίσιμο μήνα για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, καθώς και ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των κρατών-μελών της Ε.Ε. και της Τουρκίας, θα πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Βρετανό ομόλογό του, Ντέηβιντ Κάμερον, ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον Μάρτιν Σουλτς, αλλά και εξαμερής με τη συμμετοχή της Αυστρίας, της Ολλανδίας, του επιτρόπου Τίμερμανς αλλά και του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: