Η υπεραισιόδοξη αντίληψη για το Κυπριακό καταρρέει, διέγνωσε ο Περδίκης




Λόγο για φρούδες ελπίδες και υπεραισιόδοξα μηνύματα σε ό,τι αφορά το Κυπριακό έκανε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, καλώντας όσους ενήργησαν με αυτόν τον τρόπο να απολογηθούν.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Περδίκης είπε ότι αυτό που προκύπτει από την ενημέρωση είναι ότι ουσιαστικά η υπεραισιόδοξη αντίληψη για τις εξελίξεις στο Κυπριακό καταρρέει, προσθέτοντας ότι υπάρχουν από ό,τι φάνηκε από την ενημέρωση, πολύ σοβαρά προβλήματα και κωλύματα στις συζητήσεις.

Αυτό βέβαια, είπε, προφανώς δεν απογοητεύει τον Πρόεδρο, ο οποίος θα συνεχίσει την προσπάθειά του, “αλλά το βέβαιο είναι ότι όσοι επιχείρησαν να παίξουν με την αισιοδοξία, πουλώντας στον κυπριακό λαό φρούδες ελπίδες, βρίσκονται σήμερα πλέον εκτεθειμένοι απέναντι στις πραγματικότητες. Υπάρχει πολύς δρόμος και πολλές διαφωνίες ακόμη στη συζήτηση για το Κυπριακό”.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι θα γίνονται θεματικές συζητήσεις για διάφορες πτυχές του Κυπριακού και ερωτηθείς εάν οι θεματικές αφορούν κεφάλαια που δεν έχουν συζητηθεί ακόμη, είπε “όχι, υπάρχουν θέματα που έχουν ξανασυζητηθεί όπως το περιουσιακό, για το οποίο υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες, πληροφορίες για το τι τίθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και από τους Τούρκους αλλά και από την ε/κ ηγεσία, υπάρχει το θέμα της οικονομικής πτυχής του Κυπριακού ποιοι είναι οι όροι εντολής των εμπειρογνωμόνων της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ”, προσθέτοντας ότι έχει ξεκαθαριστεί ότι “δεν πρόκειται να βρεθεί, όπως είναι σήμερα οι συνθήκες στην παγκόσμια οικονομία, κάποιος να σου δώσει δωρεάν βοήθεια”.

“Ακούγονται διάφορα σενάρια τα οποία κάποια είναι βάσιμα, κάποια είναι απλές ιδέες, πρέπει να τα συζητήσουμε, να ενημερωθούμε τι συζητείται, με ποιο τρόπο θα χρηματοδοτηθεί όχι μόνο η λύση, αλλά και το πώς θα λειτουργήσει αυτό το κράτος, ένα κράτος το οποίο από ό,τι φαίνεται θα είναι υδροκέφαλο και θα έχει φοβερό κόστος για τη λειτουργία του. Υπάρχουν τα θέματα που αφορούν τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί από το ψευδοκράτος, τα συντάγματα, υπάρχουν πολλά θέματα, που βγάζουν τελικά την εικόνα ότι είναι ένας τεράστιος όγκος ακόμη θεμάτων που δεν έχουν λυθεί, τα οποία οι πολιτικοί αρχηγοί ζητούν να τα συζητήσουν θέμα προς θέμα”, είπε.

Κατέληξε λέγοντας ότι το τελικό συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει μεγάλος δρόμος μπροστά, πάρα πολλά ζητήματα ανοικτά και ότι “όσοι έχουν σπείρει φρούδες και υπεραισιόδοξες ελπίδες οφείλουν να απολογηθούν στο κυπριακό λαό γιατί δημιούργησαν μια αναστάτωση που δεν βοηθά τελικά στη διαμόρφωση ενός καλού κλίματος εσωτερικά στον κυπριακό λαό και στις πολιτικές ηγεσίες”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: