Έντονες αντιδράσεις για τη δημιουργία των hot spots




Εντείνονται καθημερινά οι αντιδράσεις των κατοίκων και τοπικών φορέων σε Διαβατά και Ωραιόκαστρο αλλά και σε Κω για τη δημιουργία hot spots.

Η περιοχή δεν αντέχει άλλο, υποστήριξε ο δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος αναφερόμενος στα σχέδια της κυβέρνησης να κατασκευάσει hot spot σε περιοχή ανάμεσα από Διαβατά και Ωραιόκαστρο. Στην περιοχή υποστήριξε είναι επιβαρυμένη καθώς εκεί υπάρχουν ρομά, παλινοστούντες, πολλά εργοστάσια και φυλακές, όπως αναφέρει το Mega.

Και αναφερόμενος στις χθεσινές διαμαρτυρίες έκανε λόγο για μια ειρηνική αλλά με πολύ μεγάλη ένταση συγκέντρωση των κατοίκων, που συ,βολικά έκλεισαν το δρόμο. Πρότεινε αντί του στρατοπέδου να παραχωρηθούν οι παραθεριστικές κατοικίες των αξιωματικών, όπου εκεί θα μένουν μικρές ομάδες προσφύγων και με τακτά δρομολόγια να μεταφέρονται στα σύνορα.

Εν τω μεταξύ σήμερα στο Σχιστό πραγματοποιούνται δύο συγκεντρώσεις, μια αντιφασιστική – αντιρατσιστική στη συμβολή των λεωφ. Σχιστού και Γρ. Λαμπράκη και λίγο αργότερα ακόμα μια κατά της δημιουργίας καταυλισμού. Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος Περάματος πίσω από την συγκέντρωση αυτή βρίσκεται η Χρυσή Αυγή.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος της Κω, Γ. Κυρίτσης υποστήριξε ότι το νησί βιώνει πρωτόγνωρες στιγμές καθώς μετέβησαν στο νησί αστυνομικές δυνάμεις, και η πρόκληση στους πολίτες είναι απίστευτες ανέφερε, με αποτέλεσμα να γίνονται επεισόδια. “Ο κ. Καματερός και η κ. Χριστοδουλοπούλου δημιούργησαν το όνειδος, το άγος για τη χώρα και την Κω του κάπτεν Ηλίας και αυτό πληρώνει η Κως” ανέφερε.

“Δεν αρνηθήκαμε να γίνει μια εγκατάσταση, να γίνει εργασία τακτοποίησής τους, να παραμένουν 1-2 24ωρα χωρίς να δημιουργηθεί hot spot”, είπε ο δήμαρχος και εξέφρασε την αντίρρησή του στο να μένουν στο νησί οι άνθρωποι που πρέπει να επαναπροωθηθούν στη χώρα απ’ όπου προήλθαν. Μάλιστα όπως είπε ζήτησε να εξαιρεθεί η Κως από το “κάδρο των hot spots”.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός μιλώντας στην ίδια εκπομπή έκανε λόγο για έναν σκληρό πυρήνα που έχει δημιουργηθεί στην Κω, με ακροδεξιούς ενώ κατήγγειλε ότι ο δήμαρχος καλλιεργεί ξενοφοβικό κλίμα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: