Την Πέμπτη συνάντηση Κατρούγκαλου-δανειστών για Ασφαλιστικό




Το πρώτο τετ -α-τετ με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου θα έχει την Πέμπτη ο Γιώργος Κατρούγκαλος με στόχο να διερευνηθούν τα σημεία σύγκλισης και απόκλισης στο κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με το Mega, μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να κάμψει τις αντιστάσεις στο εσωτερικό καθώς γιατροί, δικηγόροι και πολιτικοί μηχανικοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης που περιλαμβάνουν και αύξηση εισφορών.

Χθες κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους προέδρους των επιστημονικών φορέων δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί συμβιβαστική λύση. Μάλιστα εξερχόμενοι του μεγάρου Μαξίμου και οι τρεις πρόεδροι αν και έκαναν λόγο για καλές προθέσεις από όλες τις πλευρές ζήτησαν συγκεκριμένες προτάσεις – διορθώσεις ώστε να επανεξετάσουν το θέμα των κινητοποιήσεών τους.

Την ίδια στιγμή οι αγρότες κλιμακώνουν και εκείνοι τις κινητοποιήσεις και όπως αναφέρουν τα μπλόκα αυξάνονται, ενώ στα ήδη υπάρχοντα προστίθενται και άλλα τρακτέρ.

Δηλώνουν μάλιστα αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε επ’ αόριστον αποκλεισμούς τελωνείων αλλά και εθνικών οδών, ενώ αποκλείουν προς το παρόν το ενδεχόμενο να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: