Πρωτοβουλία Αγροτών: Δεν υπάρχει ραντεβού με τον πρωθυπουργό




Σε διευκρίνιση ότι δεν κλείστηκε κάποιο ραντεβού με την Πρωτοβουλία Αγροτών και τον πρωθυπουργό προχώρησε μιλώντας στην εκπομπή Mega ο πρόεδρος της Θοδωρής Παπακωνσταντίνου.

“Δεν υπήρξε συμφωνία ότι θα πάμε στο Μέγαρο Μαξίμου. Η πρόθεσή μας υπάρχει. Υπήρχε προγραμματισμένη χθες στην Agrotica μια μεγάλη συνάντηση της Πρωτοβουλίας με τα υπόλοιπα μπλοκ. Το προηγούμενο βράδυ ζητήθηκε από τον κ. Ρήγα και έναν εκπρόσωπο της Ημαθίας να τους καταθέσουμε τις θέσεις μας, και μας είπαν ότι είναι ανοικτοί στο διάλογο”, δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να μεσολαβήσει για τη συνάντηση.

“Η πρόθεση της Πρωτοβουλίας ήταν από την αρχή των κινητοποιήσεων ήταν η συνάντηση με τον πρωθυπουργό”, επισήμανε ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας. “Μετά το μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει θα ξανασυναντηθούμε και θα αποφασίσουμε για την ημέρα που θα πάμε”, κατέληξε ο ίδιος.

Νωρίτερα χθες είχε διαφανεί ότι προκαλείτο ρήγμα στο έως εκείνη τη στιγμή αρραγές μέτωπο των αγροτών, αφού ορισμένοι από την Ημαθία που πρόσκεινται στην Πρωτοβουλία, εμφανίζονταν πιο διαλλακτικοί για συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Στο μεταξύ, οι αγρότες ανά τη χώρα σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση. Χθες συγκάλεσαν σύσκεψη στα Τέμπη και ομόφωνα αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Σήμερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Μάρδας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελος θα βρεθούν στη Ραιδεστό για το αγροτικό ζήτημα. Στις 11:00 ιδιοκτήτες φορτηγών θα μεταβούν για συμπαράσταση στα Μάλγαρα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: