Θρήνος στην Σάμο: 18 νεκρά παιδιά, 24, συνολικά οι νεκροί συνάνθρωποί μας




Δεν έχει τέλος το προσφυγικό δράμα που εκτυλίσσεται στο Αιγαίο, καθώς άλλοι 24 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 17 παιδιά, πνίγηκαν σήμερα στα παγωμένα νερά ανοιχτά της Σάμου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Κοκάρι, βόρεια της Σάμου, όταν εντοπίστηκε ένας άνδρας βρεγμένος μόλις είχε βγει από τη θάλασσα. Ο άνδρας σε κατάσταση σοκ, είπε στους λιμενικούς πως βρισκόταν σε μία βάρκα, χωρίς να γνωρίζει τον πλήρη αριθμό των ατόμων που επέβαιναν σε αυτή.

Όπως αναφέρει το Έθνος, στην συνέχεια, σκάφη του λιμενικού και της Frontex έσπευσαν στο σημείο, όπου εντοπίστηκαν 18 σωροί, μεταξύ των οποίων 9 παιδιά, τέσσερα μικρά κοριτσάκια και πέντε αγόρια. Προς το παρόν έχουν διασωθεί 10 άτομα, εκ των οποίων οι 5 χάρη σε ένα μικρό ξύλινο κομμάτι βάρκας όπου χρησιμοποίησαν ως σωσίβιο για να μην πνιγούν.

Δεν είναι ακόμη γνωστό αν όλοι επέβαιναν στην ίδια λέμβο ή αν επρόκειτο για διαφορετικά περιστατικά ενώ αγνοούνται ακόμη 23 περίπου άτομα.

Σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί δέκα άνθρωποι, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ και ακόμη δεν έχουν δώσει επαρκείς και αξιόπιστες πληροφορίες, ούτε για τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων, ούτε γενικά για το ταξίδι.

Πριν λίγες ημέρες, στις 23 Ιανουαρίου, η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα, που συμμετέχει πολύ συχνά σε διασώσεις στο Αιγαίο, είχε ανεβάσει στο Twitter μια φωτογραφία με παιδιά πρόσφυγες, που μόλις είχαν σωθεί, τυλιγμένα στις ειδικές θερμικές κουβέρτες. Τότε η οργάνωση έγραφε πως το 35% των προσφύγων είναι παιδιά και πως συχνά οι βάρκες της μοιάζουν με νηπιαγωγεία…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: