Κύπριος ευρωβουλευτής ξεμπροστιάζει την Τουρκία, με ερώτηση στην Κομισιόν




Ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Ν. Συλικιώτης, έθεσε σήμερα εκ νέου ενώπιον της Κομισιόν τις κατάφορες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Σε ερώτηση που απέστειλε με την διαδικασία του κατεπείγοντος ζήτησε να απαντήσει η Κομισιόν ποια μέτρα θα λάβει η ΕΕ ώστε να πιέσει την Τουρκία να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και να διαχειριστεί τις προσφυγικές ροές με μια ανθρωπιστική προσέγγιση.

Επίσης έθεσε το ερώτημα πώς γίνεται η ΕΕ να ενισχύει οικονομικά την Τουρκία και να της αποδίδει τον τίτλο της χώρας ασφαλούς προορισμού παρόλο που το δημοκρατικό έλλειμμα στην χώρα αυξάνεται συνεχώς και επικίνδυνα.

Ο Κύπριος ευρωβουλευτής τόνισε πως ο αριθμός των προσφύγων που πεθαίνουν στην θάλασσα στην προσπάθειά τους να έρθουν στην ΕΕ, αυξάνεται όλο και περισσότερο καθώς η Τουρκία δεν παίρνει κανένα μέτρο για στήριξη των προσφύγων.

Επίσης υπογράμμισε πως ενώ η ΕΕ καλεί την Τουρκία να κρατήσει τους πρόσφυγες για να μην φτάσουν στα σύνορά της, η Τουρκία καταπατά κατάφορα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες ακόμη και του ίδιου του λαού της.

Κλείνοντας ζήτησε να μάθει ποια είναι τα στοιχεία όσον αφορά τις ροές προσφύγων από την Τουρκία τους τελευταίους μήνες και ιδιαίτερα μετά την κοινή δήλωση στην οποία κατέληξαν οι ευρωπαίοι ηγέτες και η Τουρκία στις 29 Νοεμβρίου 2015.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: