ΗΠΑ και ΟΗΕ καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη




Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών καταδίκασαν έντονα την τρομοκρατική επίθεση στην Πλατεία Σουλταναχμέτ της Κωνσταντινούπολης.

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αναφέρει ότι το στυγερό πλήγμα έλαβε χώρα στο ιστορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, πλήττοντας εξ ίσου Τούρκους και ξένους τουρίστες.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες και φίλους όλων αυτών που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν. Μετά το χτύπημα στεκόμαστε δίπλα στην Τουρκία, ΝΑΤΟϊκό σύμμαχο, ισχυρό εταίρο και πολύτιμο μέλος του συνασπισμού κατά του ISIL και υποσχόμαστε την συνεχή μας συνεργασία και υποστήριξη στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κίρμπι, με δήλωσή του εκφράζει συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών και εύχεται γρήγορη και πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώνουν την ισχυρή δέσμευσή τους να συνεργαστούν με την Τουρκία, σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και αξιόλογο μέλος του Συνασπισμού εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, για την καταπολέμηση της κοινής απειλής της τρομοκρατίας», καταλήγει.

Καταδικάζοντας την επίθεση, ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν γκι-Μουν, γράφει πως αυτό το ειδεχθές έγκλημα που στόχευσε στην καρδιά της τουριστικής περιοχής της Κωνσταντινούπολης φέρεται να έχει στοιχίσει τη ζωή σε δέκα ανθρώπους και τον τραυματισμό τουλάχιστον 15 άλλων.

«Ο Γενικός Γραμματέας αναμένει ότι οι δράστες αυτής της επίθεσης να έρθουν γρήγορα ενώπιον της δικαιοσύνης. Εκείνος στέλνει τα θερμά συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και τους λαούς και τις κυβερνήσεις της Τουρκίας και της Γερμανίας και άλλους ξένους πολίτες που επηρεάστηκαν από τη βομβιστική επίθεση».

ΚΥΠΕ – Αποστόλης ΖουπανιώτηςΝέα Υόρκη

http://mignatiou.com/2016/01/ekrixi-stin-poli-10-nekri-15-travmaties/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: