Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων




Το γεύμα χθες Αναστασιάδη-Ακιντζί και πληροφορίες για το τι θα διαμειφθεί στο Νταβός καθώς και η σημερινή συνάντηση των ηγετών στο πλαίσιο των συνομιλιών, τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο για τις μίζες στο ΣΑΠΑ, οι εξελίξεις για το πόθεν έσχες, η σύλληψη για φόνο 17χρονης στο Λονδίνο πριν από 34 χρόνια καθώς και το θέμα της Λίστας Λαγκάρντ προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η “Αλήθεια” με τίτλο στο κύριό της θέμα “Ανεβάζουν στροφές στις διαπραγματεύσεις” γράφει ότι φαίνεται να σημειώνονται βήματα προς τα εμπρός στις συνομιλίες και ότι αναπτύσσεται δυναμική ενόψει του ενδεχομένου οι ηγέτες να συναντηθούν με τον ΓΓ του ΟΗΕ στο Νταβός. Αλλού η “Α” αναφέρει ότι διευρύνεται και άλλο ο κατάλογος των ατόμων που θα υποβάλλουν πόθεν έσχες και ότι “λόγω εκλογών οι βουλευτές θέλουν να ψηφιστεί ο νόμος πριν τη διάλυση της Βουλής“. Σε άλλο ρεπορτάζ η εφημερίδα προβάλλει τη χθεσινή κατάθεση στο Κακουργιοδικείο για την υπόθεση με τις μίζες στο ΣΑΠΑ.

““Συγυρίζονται” οι κυβερνητικοί συνεργάτες“ τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η “Σημερινή” που γράφει ότι ρυθμίζεται νομοθετικά η απασχόληση συνεργατών του Προέδρου και των Υπουργών που θα εργάζονται βάσει συμβολαίου με συγκεκριμένα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Αλλού αναφέρεται στη συνέντευξη του ΥΠΟΙΚ στο ΚΥΠΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για εκταμίευση της δόσης των 125 εκ. Επίσης η “Σ” προβάλλει τις αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό με φόντο τις πληροφορίες για ενδεχόμενη πενταμερή στο Νταβός.

Υπό τον τίτλο “Ζητούν πρόσκληση από Μπάν” ο “Φιλελεύθερος” στο κύριό του θέμα γράφει ότι ο ΠτΔ αν προσκληθεί σε συνάντηση με τον ΓΓ και τον Ακιντζί θα ενημερώσει για τις πραγματικότητες στις συνομιλίες ενώ ο Τ/κ ηγέτης φαίνεται να έχει άλλες επιδιώξεις. Ο “Φ” αλλού αναφέρει ότι η ΚΤ επιχειρεί τη διευκόλυνση δανειοληπτών και τραπεζών και ότι απέστειλε προσχέδιο νέας οδηγίας για χαλαρώσεις στα δάνεια. Σε άλλο ρεπορτάζ η εφημερίδα γράφει ότι νέα συμβόλαια υπογράφονται για τους συμβούλους του ΠτΔ, του Προέδρου της Βουλής και των Υπουργών με ρήτρα απόλυσης σε περίπτωση διαρροής.

“Στο σκαμνί οι φοροφυγάδες” τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η “Χαραυγή” που αναφέρει ότι τα κόμματα κατηγορούν την Κυβέρνηση για αδράνεια και ολιγωρία στη διερεύνηση της Λίστας Λαγκάρντ. Αλλού γράφει ότι οι ηγέτες θεωρούν πως το ελληνοτουρκικό φόρουμ και το Νταβός προσφέρουν ευκαιρίες για ανταλλαγή απόψεων στο Κυπριακό. Επίσης η “Χ” αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της ότι χιλιάδες είναι οι ευάλωτοι που δικαιούνται διευκολύνσεις από την ΑΗΚ και ότι μόνο λίγοι ανταποκρίθηκαν.

“Εταιρεία πλήρωσε 500,000 σε μίζες” τιτλοφορεί το κύριο της θέμα η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” που αναφέρεται στις καταθέσεις ενώπιον του Κακουργοδικείου για την υπόθεση ΣΑΠΑ και τις μίζες που πληρώθηκαν. Αλλού αναφέρεται στην ανάθεση της ασφάλειας των αεροδρομίων σε ιδιωτική εταιρεία και στις δηλώσεις των αρμοδίων Υπουργών. Επίσης αναφορά γίνεται στη σύλληψη , 34 χρόνια μετά, ενός υπόπτου για το φόνο Κυπρίας στο Λονδίνο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: