Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων




Οι ζυμώσεις στα κόμματα εν όψει Βουλευτικών, η ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, οι εξελίξεις για Cyta και ΑΗΚ και η δυσφορία των υπαξιωματικών για την απόσπαση συναδέλφων τους στην Αστυνομία είναι τα κύρια θέματα που προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σήμα από ΔΗΣΥ» γράφει ότι το Πολιτικό γραφείο υιοθέτησε απόφαση για δίμηνη αναβολή των διαδικασιών επιλογής των υποψήφιων βουλευτών αναμένοντας τις εξελίξεις στο Κυπριακό η ποία θα τεθεί ενώπιον του καταστατικού συνεδρίου του κόμματος στις 31 Ιανουαρίου. Αλλού γράφει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ανατροπή κερδίζοντας τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η «Α» γράφει ότι τα λένε Χάρης και συντεχνίες για τα εργασιακά της Cyta.

«Η Σημερινή», υπό τον τίτλο «Εκνευρισμός στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς» γράφει ότι επιστολή στον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς απέστειλε σύμφωνα με πληροφορίες ο Σύνδεσμος Υπαξιωματικών του Κυπριακού Στρατού εκφράζοντας διαμαρτυρία για τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν στο στράτευμα μετά την απόσπαση 117 υπαξιωματικών και τριών αξιωματικών στην Αστυνομία. Αλλού γράφει για την εκλογής Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας αναφέροντας ότι ελπίδα για αλλαγή της κακής πορείας του κόμματος με ταυτόχρονη αλλαγή προφίλ επέλεξαν οι νεοδημοκράτες. Σε άλλο της θέμα η «Σ» γράφει ότι αναμένονται σύντομα οι αποφάσεις της ΕΠΑ για τα καύσιμα.

«Ο Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «`Πυρετός` για ψηφοδέλτια» και γράφει ότι ανεβάζουν στροφές τα κόμματα ενόψει των Βουλευτικών του ερχόμενου Μαΐου και ότι αναμένεται ότι μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου θα έχουν όλοι πλην ΔΗΣΥ, έτοιμες τις λίστες των υποψηφίων τους σε κάθε επαρχία. Αλλού γράφει ότι εντείνονται οι ζυμώσεις μεταξύ Λευκωσίας και Βρυξελλών σε σχέση με την Cyta και την ΑΗΚ και ότι το Υπουργικό συνεδριάζει για να αποφασίσει το διαχωρισμό της ΑΗΚ εν μέσω εκρηκτικού κλίματος. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα και κάτω από φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες την ώρα που ψηφίζει και μικρότερη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με σημαία της ΝΔ η εφημερίδα γράφει ότι στο 69% της ενσωμάτωσης του συνόλου της επικράτειας ο κ. Μητσοτάκης εξασφάλισε 51,2% έναντι 48,8% του κ. Μεϊμαράκη.

Η «Χαραυγή» κάτω από τον τίτλο «Ηλεκτροσόκ από την κυβέρνηση» γράφει ότι σχέδιο της κυβέρνησης για αύξηση της τιμής του ηλεκτρισμού, ώστε να γίνει πιο συμφέρουσα η πώληση της ΑΗΚ στον ιδιώτη επενδυτή, αποκαλύπτει έγγραφο, το οποίο έδωσαν στη δημοσιότητα οι συντεχνίες. Αλλού γράφει ότι θλιβερή είναι η εικόνα που παρουσιάζεται σε σχέση με την σεξουαλική υγεία των εφήβων στην Κύπρο προσθέτοντας ότι μέσα από διάφορες έρευνες καταδεικνύεται πως οι έφηβοι έχουν έλλειψη γνώσεων σε θέματα σύλληψης, αντισύλληψης σεξουαλικής υγείας και άλλα. Σε άλλο της θέμα η «Χ» γράφει ότι Ο Φαϊζέλ Κασμί θα είναι το δεύτερο μετεγγραφικό απόκτημα των «πρασίνων» ενώ ακολουθούν κεντρικός αμυντικός και ανασταλτικός μέσος και ότι έπονται ανακοινώσεις αυτή την εβδομάδα στην Ομόνοια.

ΚΥΠΕ – Ήβη Μιτσίδου Phillips – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: